06. 12. 2018 - 07:01
La Masia ipak nije za odbaciti: Barcin 19-godišnjak je tema...
907
Shares
La Masia ipak nije za odbaciti: Barcin 19-godišnjak je tema dana u Španiji - je li ovo nasljednik čarobnjaka s Nou Campa?!

RIQUI PUIG

La Masia ipak nije za odbaciti: Barcin 19-godišnjak je tema dana u Španiji - je li ovo nasljednik čarobnjaka s Nou Campa?!

Sport.ba
06. 12. 2018 - 07:01
0
Shares

Barcelona je sinoć na "Nou Campu" s kombinovanim sastavom savladala Leonesu 4:1 i s ukupnih 5:1 prošla u osminu finala Kupa kralja. Briljirao je Ivan Rakitić skupivši čak tri asistencije za samo 45 minuta, dok je meč obilježila i povreda Malcoma.

22

Brazilac je uprkos pogotku teren napustio u suzama, a još uvijek nije poznato koliko će odsustvovati. Denis Suarez se također istakao s dva pogotka, ali svi pričaju o posljednjem golu na meču kojeg je postigao upravo mladi veznjak.

2

Tačnije, o sjajnoj asistenciji Riqui Puiga, koji je sinoć i zvanično debitovao u dresu Katalonaca. Ušao je s klupe, te uspio pokazati svoj veliki potencijal. Bila je to zaista nevjerovatna asistencija za četvrti gol španskih prvaka.

"Lijepo je vidjeti da se ljudi dive Riquiju Puigu. Međutim, moramo biti strpljivi s njim", poručio je nakon susreta trener Ernesto Valverde.

valverde

Od 19-godišnjeg Puiga se itekako mnogo očekuje u budućnosti, a ako je slutiti po debiju - mogla bi biti ovo još jedna blistava karijera jednog izdanka čuvene La Masije. Iako mnogi kritikuju Barcinu školu fudbala, sada smo se uvjerili da u njoj potencijala itekako ima...

3

"Ovom utakmicom sam ostvario svoj san. Želim se zahvaliti Ernestu Valverdeu jer mi je pružio priliku. Pokušat ću se dodatno popraviti kako bih više igrao za prvi tim", rekao je Puig pa dodao: "Prvi put sam posjetio ovaj teren kada sam imao tri godine. Barcelonin sam fan još otkad sam bio dijete. Veoma sam uzbuđen trenutno. Ovo je za mene ostvarenje sna."

puig(Sport.ba)

Učitaj još novosti