29. 11. 2018 - 07:38
MASOVNI OKRŠAJ I DIVLJANJE UOČI SPEKTAKLA GODINE 'Kralj...
907
Shares
MASOVNI OKRŠAJ I DIVLJANJE UOČI SPEKTAKLA GODINE 'Kralj cigana' tražio obračun na licu mjesta, zaštitari jedva razdvojili rivale!

PRESS KONFERENCIJA PRETVORENA U HAOS

MASOVNI OKRŠAJ I DIVLJANJE UOČI SPEKTAKLA GODINE 'Kralj cigana' tražio obračun na licu mjesta, zaštitari jedva razdvojili rivale!

Sport.ba
29. 11. 2018 - 07:38
0
Shares

U jednoj od najiščekivanijih borbi ove godine, Deontay Wilder i Tyson Fury izlaze u ring 1. decembra u Staples Centru (nedjelja, 3 ujutro po srednjoevropskom vremenu) .

1

Dva boksera sinoć su se obračunali nakon press konferencije koja se pretvorila u nešto što baš i nismo željeli, Fury i Wilder unijeli su se jedan drugome u lice, vrijeđali i prijetili nokautom a u naguravanje su se uključili i njihovi timovi. Fury je završio bez majice, a zaštitari su počistili pozornicu.

2

Fury je polugol stao pred mikrofon BBC-a: "Skinuo sam majicu da ih sve zastrašim. Kažu da je naše rivalstvo gluma, neka razmisle opet. Wilder je pod pritiskom, vidjeli ste da je pukao".

tyson-fury1

"Ma, koga si ti pobijedio? Obične propalice! Pa ti si nokautirao amatere, a ja sam rođen za ovo. Čekam godinama da me netko nokautira, pobijedio sam najbolje teškaše", dečko, poručio je Fury svom protivniku Deontayu Wilderu uoči borbe u nedjelju.

wilder-fury

"Kažeš da si najbolji? Ti si budaletina! Neću te prebiti samo ja, prebit će te i moja porodica, jedva čekam. Nitko ti neće pomoći, ni ova četiri trenera koja si doveo, pa to je žalosno", odgovorio je Britancu Wilder i uskoro je nastao haos. 

Fury u Los Angelesu napada Wilderov WBC pojas. Prošli mjesec zbog sukoba i vrijeđanja već su propale tri njihove presice. Razdvajali su ih zaštitari, koji su se poprilično namučili razdvajanjem sukobljenih strana, a trebalo im je i nekoliko minuta kako bi s pozornice raščistili sve sudionike ovoga haotičnog sukoba.

wilder-1

Fury (30) u meč protiv Wildera ulazi s 27 pobjeda iz isto toliko mečeva, od toga je 19 nokauta. Tri godine stariji Wilder ima 40 pobjeda iz 40 mečeva uz 39 nokauta.

wilder-fury1

"Ako Fury bude mogao isfrustrirati Wildera kao što je to učinio Kličku, mogao bi pobijediti. Ali ako Deontay zahvati Furyja, borba može završiti istog trenutka. Bit će zanimljivo jer imamo dva različita stila, pitanje je koji će stil prevladati. Niti jedan od njih nije imao takvog protivnika", rekao je bivši svjetski prvak Lennox Lewis.

wilder-fury2

wilder

(Sport.ba)

Učitaj još novosti