27. 11. 2018 - 10:29
Barcelona po prvi put u historiji MIJENJA IME STADIONA,...
907
Shares
Barcelona po prvi put u historiji MIJENJA IME STADIONA, navijači OGORČENI!

NAVIJAČI NEZADOVOLJNI

Barcelona po prvi put u historiji MIJENJA IME STADIONA, navijači OGORČENI!

Sport.ba
27. 11. 2018 - 10:29
0
Shares

Barcelona je jedan od rijetkih elitnih klubova koji nikad nije mijenjao ime stadiona. No Katalonci su dobili ponudu koju teško mogu odbiti.

inijestakampnou539665020180520223949

Donedavno Barca je bila jedini vrhunski klub koji na prednjoj strani dresa nije imao ime sponzora, no popustili su potaknuti milionskom zaradom. Ista situacija je i s imenom stadiona Camp Nou, koji bi uskoro mogao doživjeti male izmjene.

Španski mediji pišu da je Barcelona u završnim pregovorima s farmaceutskom kompanijom Grifols, koja će ako se obje strane dogovore, postati jedan od glavnih sponzora kluba. Pregovori se vode oko imena stadiona, a pristane li prvak Španije na uvjete koje Grifols nudi, mitski Camp Nou dobit će dodatak pa će se zvati Camp Nou Grifols.

Dođe li do dogovora, što bi se trebalo dogoditi do kraja godine, katalonski klub će godišnje zarađivati oko 20 miliona eura, a ugovor o suradnji bit će potpisan na 20 godina.

U tom periodu Barcelona bi inkasirala 400 miliona eura. Prve reakcije navijača nisu pozitivne. Velik dio njih ovaj je posao protumačio kao izdaju ideala zbog novca, a jedan je navijač napisao na Twitteru da će početi navijati za Real dođe li do promjene imena.

nou-camp1

kamp-nou

2camp-nou35

(Sport.ba)

Učitaj još novosti