26. 11. 2018 - 11:59
POVRATAK KOJI MU NIJE BIO POTREBAN! UFC Legenda teško nokautirana!
907
Shares
POVRATAK KOJI MU NIJE BIO POTREBAN! UFC Legenda teško nokautirana!

NI NAVIJAČI NISU BILI ODUŠEVLJENI OVIM MEČOM

POVRATAK KOJI MU NIJE BIO POTREBAN! UFC Legenda teško nokautirana!

Sport.ba
26. 11. 2018 - 11:59
0
Shares

Dvije MMA legende iz Kalifornije, Chuck Liddell i Tito Ortiz ušli su u kavez jedan nasuprot drugog nakon čak 12 godina. Ortiz je slavio nokautom u prvoj rundi i na neki se način osvetio za dva poraza u UFC-u davnih 2004. i 2008. godine.

12

Liddell je s 48 godina na leđima teško stradao u svom povratku borbama nakon čak osam godina penzije ,gdje bi, nadaju se navijači i ljubitelji MMA-a, trebao i ostati. Povratak u organizaciji Golden Boy MMA u Inglewoodu nije se ni trebao dogoditi, ali borci u veteranskim godinama nekad ne mogu odoljeti zovu dolara.

Čak osam hiljada navijača okupilo se kako bi gledalo meč 48-godišnjeg Liddella i 43-godišnjeg Ortiza koji je pet godina mlađi i te u puno boljoj fizičkoj formi. Podsjetimo, on je još prošle godine u Bellatoru slavio protiv Chaela Sonnena.

Ortiz se Liddellu osvetio punih 12 godina od njihova posljednjeg meča, i to s nekoliko žestokih udarca koji su srušili bivšeg UFC prvaka.

"Dobro sam, ma nije to bio tako težak nokaut. U kutu sam znao odgovoriti na pitanje gdje živim", pravdao se Liddell nakon meča te tvrdi kako se u borbi dobro osjećao i ne želi reći da je ovo konačno kraj.

Neki su se borci na društvenim mrežama pridružili većini navijača koji nisu s oduševljenjem komentirali meč. Svima je žao MMA legende koju pamtimo po boljim danima.

S druge strane, Ortiz je odmah objavio kako je ovom osvetom završio s borbama te će se okrenuti promoterskom poslu u ovom sportu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti