24. 11. 2018 - 15:45
MOURINHO IZJAVOM OSTAVIO SVE U NEVJERICI! "BIVŠI IGRAČ vodi...
907
Shares
MOURINHO IZJAVOM OSTAVIO SVE U NEVJERICI!

PORTUGALAC DAO NEVJEROVATNU IZJAVU

MOURINHO IZJAVOM OSTAVIO SVE U NEVJERICI! "BIVŠI IGRAČ vodi PRLJAVU KAMPANJU protiv De Gee i UPRAVLJA španskim medijima"

Sport.ba
24. 11. 2018 - 15:45
0
Shares

Nakon poraza Španije od Engleske i Hrvatske u Ligi nacija, španski mediji kao jednog od krivaca loših rezultata označili su golmana Furije Davida De Geu.

de-gea-pique-ramos

Uoči današnjeg premierligaškog dvoboja između Manchester Uniteda i Crystal Palacea jedan od novinara pitao je trenera Crvenih vragova Josea Mourinha kako se De Gea nosi s pritiskom i negativnim kritikama. Mourinho je za krivca optužio Ikera Casillasa.

jose-mourinho

"Pitate se zašto takve kritike u Španiji. Znate li zašto? Ne znate. Eto, ja znam. Zato što tamo postoji netko jako moćan tko bi želio ponovo upasti u reprezentaciju, a zna da je to teško kad ispred sebe ima najboljeg golmana na svijetu. Da, netko jako moćan želi uskočiti umjesto De Gee u ekipu", ispalio je Mou.

Novinare je zanimalo i da li taj "moćnik" ima utjecaja na Luisa Enriquea.

"Ne, nema na Luisa. Luisa poznajem jako dobro i dobri smo prijatelji, ali mediji... Je li taj moćnik igrao za Real Madrid? Da", poručio je na kraju još jedne zanimljive press konferencije Jose Mourinho i bilo je jasno na koga je mislio. Na Ikera Casillasa, jasno.

Na početku Mourinhovog mandata na klupi Reala Portugalac i legendarni golman sjajno su sarađivali, no sve je pošlo po zlu u Mourinhovoj trećoj godini u Realu.

Casillas je iznenada završio na klupi, sve je manje branio, a Mou je prednost dao Antoniju Adanu. Mou je tada izjavio da je Adan puno bolji golman od Ikera. Casillas mu to nikad nije zaboravio i u nedavnom intervjuu nije štedio Portugalca, a ovaj mu je danas uzvratio.

casillas

casillas

mourinho-guardiola

david-de-gea-manchester

david-de-gea

(Sport.ba)

Učitaj još novosti