22. 11. 2018 - 08:39
NOGOMET MI JE SVE! Legendarni Ronaldo otvorio dušu: Zauvijek...
907
Shares
NOGOMET MI JE SVE! Legendarni Ronaldo otvorio dušu: Zauvijek ću pamtiti trenutak kada mi je aplaudirao cijeli...

SJETIO SE MOMENATA S OLD TRAFFORDA

NOGOMET MI JE SVE! Legendarni Ronaldo otvorio dušu: Zauvijek ću pamtiti trenutak kada mi je aplaudirao cijeli...

Sport.ba
22. 11. 2018 - 08:39
0
Shares

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Luis Nazario de Lima u svojoj bogatoj karijeri odigrao je mnogo fantastičnih utakmica, ali jedan meč se za njega posebno izdvaja. Bio je to susret između Manchester Uniteda i Real Madrida, u kojoj su "crveni đavoli" nakon preokreta slavili sa 4:3.

ronaldo-nazario-durante

Ronaldo je tada postigao het-trik, dok su golove za domaće dali David Beckham (dva), Ruud van Nistelrooy i autogol Ivana Helguere.

ronaldo-nazario

"To je bio meč protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. Nevjerovatna noć u kojoj sam dao tri gola. Najljepši trenutak se desio kada sam izlazio iz igre i cijeli stadion mi je aplaudirao. Svi su ustali i nikada nisam mogao da očekujem da ću to doživjeti na stadionu rivala. To je bio magičan trenutak i jedan od najvažnijih u mojoj karijeri. Nogomet je meni sve. Kada sada gledam nazad, mogu biti ponosan na ono što sam ostvario u karijeri", priznao je Ronaldo.

Mnogi će se složiti da je Ronaldo vjerovatno najbolji igrač ikada koji nije uspio osvojiti trofej Lige prvaka, ali je zato ovom takmičenju pružio nekoliko fenomenalnih partija. 

gallery-ronaldo-nazario-real-madrid-looks-01042006-1px2ljlnih1kd1xx1c725zle4q

Ronaldo Luís Nazario de Lima, poznatiji kao Ronaldo, jedan od najboljih igrača svih vremena, a mnogi ga smatraju i najvećim nogometnim talentom ikad viđenim, ali u namjeri da postane najbolji spriječile su ga povrede, te je jedna predivna karijera mogla biti i još veća.

ronaldo-maldini-nazario

Ipak, kilogrami i povrede su uzeli svoj danak, te Ronaldo nije ostavio nikakav upečatljiv dojam u Milanu, pa se nakon sezonu i pol se vraća natrag u svoj rodni Brazil, no ovog puta smo ga gledali u u dresu Corinthiansa, u kojem se i penzionisao.

ronaldo-nazario-delima

14. februara, naime na Valentinovo, dogodio se tužan dan za nogomet, brazilski El Fenomeno, te jedan od najboljih igrača svih vremena u svojoj 34. godini odlučio je zaključiti svoju fantastičnu karijeru, zbog bolesti koja uzrokuje višak kilograma, s kojima se nije mogao nositi u zadnjim godinama svoje karijere.

ronaldo-nazario1

Za reprezentaciju Brazila Ronaldo je nastupio 97 puta i pritom postigao 62 gola, a da nije bilo toliko povreda definitivno bi bilo i puno više nastupa i golova. Svoj prvi poziv za Brazil Ronaldo je dobio za Svjetsko prvenstvo 1994. godine, nakon samo jedne profesionalne sezone.

ronaldo-nazario2

Ronaldo je s reprezentacijom bio dva puta svjetski prvak (1994. i 2002.), dok mu je isti taj naslov 1998. iskliznuo iz ruke protiv domaćina Francuza. 

Vrijedno je za dodati da je dva puta osvajao i Copa Americu (1997. i 1999.), te Kup Konfederacija 1997. Brazilci ce se sigurno načekati da opet u žutom dresu Carioca vide ovakvog talenta i fenomena.

rivaldo-ronaldo-nazario-brazil-world-cup-2002-11fwcpuc562im1ask407c9pkn9ronaldo-nazario-de-lima-1440x900-hd-wide-wallpaper-1024x768

ronaldo-nazario4

ronaldo-barcelona

timthumb

ronaldo-inter-1

nazario-ronaldo

ronaldo-nazario

(Sport.ba)

Učitaj još novosti