18. 11. 2018 - 22:22
Zverev svojim govorom ODUŠEVIO publiku nakon meča! A tek kada...
907
Shares
Zverev svojim govorom ODUŠEVIO publiku nakon meča! A tek kada je krenuo pričati o Đokoviću...

ZVEREV JE IMAO SAMO RIJEČI HVALE ZA ĐOKOVIĆA

Zverev svojim govorom ODUŠEVIO publiku nakon meča! A tek kada je krenuo pričati o Đokoviću...

Sport.ba
18. 11. 2018 - 22:22
0
Shares

Alexander Zverev je senzacionalno u finalu završnog turnira sezone u Londonu pobijedio Novaka Đokovića 6:4, 6:3 i tako postao najmlađi osvajač ATP World Tour Finalsa.

Osim sjajnim tenisom, Zverev je oduševio i rijetko održanim govorom nakon meča kojim je nasmijao cijelu O2 Arenu. Za razliku od brojnih drugih tenisera, Zverev je preskočio uvodno dosadno zahvaljivanje sponzorima i sucima te je otvorio dušu.

alexander-zverev

"Novak, imao si sjajnu godinu i bio je užitak gledati te ove sezone. Skoro da nisi izgubio nijedan meč u drugom dijelu sezone, a i inače dobivaš svaki meč koji poželiš pa, eto, hvala ti što si mi ovaj pustio. Svi znaju koliko si dobar igrač, ali ja znam i koliko si dobra osoba. Moram ti zahvaliti za svu pomoć koju si mi uvijek pružao i uvijek si bio tu kad sam trebao neki savjet. Ne samo o tenisu nego o karijeri i životu općenito, iako nećemo sad ovdje otkrivati o čemu smo točno razgovarali", govorio je kroz smijeh 21-godišnji Zverev.

Nakon toga se okrenuo svojoj ekipi na tribini.

djokovic2

"Hvala vam svima tamo. Posebno mom tati koji će od sreće plakati do Nove godine i koji nema pojma o čemu ja pričam jer ne zna baš dobro engleski, ali to je u redu. Tata, ti si moj najbolji trener. Tu je i moj prijatelj Marcelo Melo [jedan od najboljih igrača parova], koji je sa mnom od prvog dana. Ako niste znali i on je dosta dobar u ovom sportu", rekao je Zverev pa nahvalio i ostale članove svoje ekipe.

"Ako sam nekoga zaboravio, izvinjavam se... Joj, da! Mog menadžera, hvala i tebi", dodao je.

U tom trenutku na teren je izašao Gustavo Kuerten koji mu je donio pehar pobjednika i šampanjac.

"Čekajte, nisam se još mislio napiti i nemojte me prekidati jer još nisam gotov", rekao je Zverev i onda, da ispoštuje protokol, zahvalio organizatorima i svima koji su omogućili održavanje turnira.

zverev3

novak-djokovic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti