30. 11. 2018 - 12:20
Sjećate se velikog fajtera Thomasa Gravesena? Evo gdje je sada...
907
Shares
Sjećate se velikog fajtera Thomasa Gravesena? Evo gdje je sada i čime se bavi - ide mu kao nikad u životu

BIVŠI VEZNJAK EVERTONA I REALA

Sjećate se velikog fajtera Thomasa Gravesena? Evo gdje je sada i čime se bavi - ide mu kao nikad u životu

Sport.ba
30. 11. 2018 - 12:20
0
Shares

Mnogi koji ovo budu čitali nisu dovoljno stari da se sjete Thomasa Gravesena. Ako ste jedan od mladih fudbalskih navijača, mi ćemo vam objasniti.

Thomas-Gravesen

Gravesen je bio žestoki danski veznjak koji je odigrao za svoju zemlju 66 utakmica, dok je za Everton početkom ovog stoljeća zabilježio 141. ligaški nastup. Onda je 2005. nekako napravio šokantan transfer u Real Madrid, gdje je proveo sezonu prije odlaska u Celtic. Niko nije očekivao da Real, jedan od najvećih klubova svijeta, dovede Gravesena.

gravesen

Da, bio je pristojan veznjak u Premier ligi, bio je žestok na terenu, ali nije bio ni blizu nivoa potrebnog za igranje na Santiago Bernabeu. Ipak, navijači su ga prihvatili jer je bio pomalo otkačen, što možete vidjeti na video klipu ispod.

Gravesen se povukao 2008., nakon posudbe na Goodisonu, a ako vam pružimo šansu da pogađate 100 puta, teško da biste mogli pogoditi. Ne, nije u trenerskim vodama. A nije ni stručnjak na TV-u.

1

Gravesen trenutno živi u Las Vegasu sa svojom ženom, američkim modelom čeških korijena Kamilom Persse te ima bogatstvo u vrijednosti od 100 miliona eura.

gravesen-2

"Iako su mu se mnogi smijali, bio je pametan čovjek i danas, živi poput kralja", napisala je Marca. Sun je također pisao o njemu te tvrdi da je njegovo bogatstvo poraslo na 82 miliona funti do 2013. godine nakon niza "pametnih investicija".

gravesen-thomas

Ovih dana možete ga pronaći kako se "druži sa elitom u Las Vegasu za stolom za poker". Naime, kockanje je jedan od njegovih hobija, a kako se može čuti, pobjeđuje i osvaja mnogo više novca nego što gubi. 

gravesen

thomas-gravesen-r

gravesen1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti