11. 03. 2019 - 06:30
JUNAK NAŠEG DJETINJSTVA: Znate li gdje je i šta danas radi...
907
Shares
JUNAK NAŠEG DJETINJSTVA: Znate li gdje je i šta danas radi legendarni Jose Luis Chilavert?

BLISTAO NA MUNDIJALU 1998.

JUNAK NAŠEG DJETINJSTVA: Znate li gdje je i šta danas radi legendarni Jose Luis Chilavert?

Sport.ba
11. 03. 2019 - 06:30
0
Shares

Jedan od najboljih golmana krajem prethodnog milenijuma, Paragvajac, Jose Luis Chilavert, nije uspio da ostane u fudbalu...

chilavert

Bio je jedan od najboljih čuvara mreže na SP-u u Francuskoj 1998. godine kada je u konkurenciji Španije, Bugarske i Nigerije sa svojim Paragvajem (čiji je bio kapiten) prošao u osminu finala.

chilavert1

Mnogi su zbog njega zavoljeli golmanski posao i rukavice, bio je zaista poseban, pravi južnoamerički golman i po mnogima, bolja verzija golmana kakav je bio Rene Higuita. Ostat će poznat i po brojnim pogocima iz slobodnjaka, te s bijele tačke.

chilavert2

Ovaj Paragvajac je nakon svoje uspješne karijere koju je uglavnom gradio na svom kontinentu, pokušao da trenira jedan klub u svojoj zemlji, ali je na kraju vidio da od toga nema ništa i da će morati da se okrene nekoj drugoj djelatnosti ukoliko misli da do kraja svog života zaradi još nešto novca.

chilavert-stari

Pokušao je i da se vrati golmanskom poslu, ali su igrači jednog kluba u Paragvaju pisali peticiju da prekine da igra, što je i učinio. Otišao je kasnije u Napoli, sa željom da stekne novo iskustvo, a vjerovali ili ne, tamo je naučio praviti picu. Odmah mu je sijevnula ideja.

chilavert3

Odlučio se na zanimljiv potez - Otvorio je lanac picerija po imenu "El Čilas", sada je to jedna forma franšize, kojoj se predviđa da će biti veoma uspješna. Hrana je uvijek predstavljala njegovu strast, a sada je uspio da spoji lijepo i korisno.

jose-luis-chilavert

jose-luis-chilaver

jose-luis-chilavert-ex-paraguayan-player-11pstzyb1wim01a6ehyciiytbt

jose-luis-chilavert-p

(Sport.ba)

Učitaj još novosti