17. 11. 2018 - 16:56
Zverev napravio SENZACIJU i izbacio Federera u polufinalu...
907
Shares
Zverev napravio SENZACIJU i izbacio Federera u polufinalu Mastersa u Londonu!

NEĆEMO GLEDATI NOVI OKRŠAJ ĐOKOVIĆ-FEDERER

Zverev napravio SENZACIJU i izbacio Federera u polufinalu Mastersa u Londonu!

Sport.ba
17. 11. 2018 - 16:56
0
Shares

Imamo prvog finalista završnog Mastersa tenisača u Londonu. Mladi Nijemac Alex Zverev sa 7:5 i 7:6 svladao je legendarnog Švicarca Rogera Federera i plasirao se u finale gdje čeka boljeg iz susreta Novaka Đokovića i Kevina Andersona.

zverev

U prvom setu nije bilo breaka, ali ni break loptice sve do posljednjeg gema kojim je Federer trebao potvrditi ulazak u 13. igru. Međutim, Zverev je imao drugačije planove i bez izgubljenog poena osvojio je protivnički servis gem te automatski poveo 1:0 u setovima.

fedex2

U drugom setu vidjeli smo po break sa svake strane i to na početku i otišlo se u tie-break gdje se bolje snašao mladi Nijemac koji je odigrao puno bolje nego u grupnoj fazi natjecanja koju je uspio proći uz probleme. Federer ipak nije bio na najvišem nivou kakav je imao u Parizu i nije uspio ući u očekivano finale.

zverev2

Ovo im je bio osmi međusobni susret i četvrta pobjeda Zvereva koji tako više nije u negativi s najboljim teniserom u historiji tog sporta i to je veliki uspjeh za tako mladog igrača pred kojim je nevjerovatna karijera. 

fedex3

zverev4

fedex4

zverev5

zverev3

zverev-fedex

(Sport.ba)

Učitaj još novosti