17. 11. 2018 - 16:46
Prosinečki dao intervju za špansku Marcu: "Šta ću reći igraču...
907
Shares
Prosinečki dao intervju za špansku Marcu:

PRIVUKAO PAŽNJU ŠPANSKIH MEDIJA

Prosinečki dao intervju za špansku Marcu: "Šta ću reći igraču kada ga vidim da puši?"

Sport.ba
17. 11. 2018 - 16:46
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra prijateljski susret sa Španijom, a selektor "Zmajeva" je čini se privukao dosta pažnje španskih medija, pa je tako u intervjuu za špansku Marcu govorio o mnogim zanimljivim temama, a neizbježne teme bile su reprezentacija BiH i Edin Džeko....

prosinecki3

"Veoma je važno za nas što možemo biti među 12 najboljih reprezentacija Evrope. Poslije odlaska na Mundijal u Brazil ovo je najveći uspjeh u historiji bh. fudbala. Sada trebamo raditi da se plasiramo na EURO."

O duelu sa Španijom kaže da će to biti važan meč.

prosinecki2

"Za nas je sutra važna utakmica, ali važnija za igrače da vide da mogu igrati na visokom nivou. Španija je uvijek Španija sa vrhunskim igračima iako na posljednje dvije utakmice nisu ostvarili željene rezultate. Sigurno će htjeti da odigraju najbolje da pobjede."

Dokle može ova selekcija Zmajeva smatra teškim pitanjem.

robert-prosinecki

"Teško pitanje. Generacija sa Ibiševićem i Misimovićem je otišla na Svjetsko prvenstvo, ostali su nam igrači poput Džeke i Pjanića, ali su došli drugi talenti što je uvijek slučaj u Bosni. Cilj je Evropsko prvenstvo, to bi bilo nešto veliko."

Jedno od pitanja se odnosilo da li je Džeko igrač za Real ili za Barcelonu.

prosinecki-dzeko

"Sigurno. Nikada nije igrao u Španiji, ali bio je u Cityu, u Njemačkoj, u Italiji, jedan je od pet najboljih napadača svijeta."

Zanimljiv je i odgovor o pušenju.

prosinecki5

"Nemam problema da priznam da pušim, ali mislim da je to mit. Više se priča o tome da pušim, a ne o tome šta pušim. Ne mogu reći da ne pušim. Šta ću reći igraču kada ga vidim da puši? Ništa, ako ja pušim…"

prosinecki-cigara

(Sport.ba)

Učitaj još novosti