17. 11. 2018 - 16:13
Juventus ima novi STROJ od igrača! Ima samo 17 godina i kažu...
907
Shares
Juventus ima novi STROJ od igrača! Ima samo 17 godina i kažu da je spoj Ronalda, Dybale i Mandžukića!

PREDVIĐAJU MU SJAJNU KARIJERU

Juventus ima novi STROJ od igrača! Ima samo 17 godina i kažu da je spoj Ronalda, Dybale i Mandžukića!

Sport.ba
17. 11. 2018 - 16:13
0
Shares

Elia Petrelli 'otet' je ispred nosa Milanu od Cesene, platili su ga 800.000 eura, zabija kao na traci, igra za Italiju U19 iako je dvije godine mlađi

"Ima tijelo Marija Mandžukića, osjećaj za gol Cristiana Ronalda i određenu sklonost asistencijama kao Paulo Dybala", tim je riječima ugledna Gazzetta dello Sport predstavila "novu veliku stvar" Juventusa.

elia-petrelli

Ime mu je Elia Petrelli, 17 mu je godina i uskoro bi ga pobliže trebao upoznati i ostatak fudbalskog svijeta. Juventus zasad 'ljubomorno' čuva svog velikog dragulja, nastupa im za B ekipu u trećoj ligi, ali moderan i kompletan napadač već je privukao pozornost i trenera prve ekipe Massimiliana Allegrija.

petrelli6

Prošle je godine često dobivao pozive velikog Maxa da trenira s Mandžukićem, Pjanićem, Chiellinijem i društvom, a već je postigao i pogodak za seniorski sastav. U prijateljskoj utakmici s Alpignanom.

U Juventus je Petrelli došao 2016., otela ga je stara dama ispred nosa velikom rivalu Milanu. Platila Ceseni čak 800.000 eura za njega, ali po svemu sudeći, ta će mi se investicija višestruko isplatiti.

petrelli4

Sa 186 centimetara visine i 84 kilograma, Petrelli je prototip klasičnog napadača, ali posjeduje i jako dobru tehniku za svoju visinu. Podjednako je dobar s obje noge, izvodi slobodnjake i penale, ali nije sebičan. Oni koji su ga pratili, ističu da dosta igra za ekipu.

petrelli1

Prošle je sezone u konkurenciji svojih vršnjaka, igrajući za U17 tim, postigao 38 pogodaka u 44 nastupa. Ove sezone ga sele između B sastava i U19 ekipe, a u 12 nastupa upisao je sedam pogodaka. Između ostalog, mrežu je tresao u derbiju s Milanom, ali i u Uefinoj Ligi mladih, protiv Valencije i Manchester Uniteda.

petrelli2

Juventusovu U19 ekipu vodi Francesco Baldini koji je prvenstveno zadovoljan Petrellijevim sazrijevanjem u karakternom smislu. U godinu dana je, prema Baldinijevim riječima, strašno sazrio i to se vidi i na terenu i na njegovom učinku.

petrelli3

Ne čudi stoga što je postigao pogodak i za U18 reprezentaciju Italije protiv Srbije, a onda je stigao i poziv za U19 selekciju za koju je već upisao i tri nastupa u kvalifikacijama za EP iako je dvije godine mlađi od većine suigrača.

petrelli5

Glava je na mjestu i Juventus je svjestan da ima ogroman potencijal u svojim rukama. Neka ispadne samo jedan od trojice gore nabrojanih (Mandžo, Cristiano, Dybala), već su crno-bijeli dobili jackpot s Petrellijem...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti