17. 11. 2018 - 14:47
NAKON CURENJA INFORMACIJA Engleski velikan potvrdio pregovore...
907
Shares
NAKON CURENJA INFORMACIJA Engleski velikan potvrdio pregovore oko Superlige, ali...

ARSENAL NE ŽELI NAŠTETITI PREMIERSHIPU

NAKON CURENJA INFORMACIJA Engleski velikan potvrdio pregovore oko Superlige, ali...

Sport.ba
17. 11. 2018 - 14:47
0
Shares

Njemački magazin Der Spiegel nedavno je podigao dosta prašine objavivši ekskluzivne informacije da najveći evropski klubovi namjeravaju napustiti Ligu prvaka, a potencijalno i domaće lige, kako bi osnovali novo natjecanje koje bi se zvalo Superliga.

U njemu bi igralo 16 ponajvećih evropskih momčadi kojima je dojadilo dijeliti novac od TV prava i nagrada s manjim klubovima. Kako u domaćoj ligi, tako i u Ligi prvaka. Ove informacije temeljile su se na dokumentima koje je Der Spiegel nabavio od nogometnih zviždača iz Football Leaksa.

A sad je priča dobila dodatnu dimenziju nakon što je Arsenal priznao da su bili uključeni u pregovore oko osnivanja evropske Superlige, ali uz jednu bitnu napomenu.

"Arsenal nije zainteresiran, niti je ikad bio, za igranje u bilo kojem natjecanju koje bi oslabilo Premier ligu", poručio je jasno izvršni direktor londonskog kluba Vinai Venkatesham.

"Premier liga je vodeća svjetska liga u vodećem svjetskom sportu i ne želimo učiniti ništa što bi joj naštetilo."

Venkatesham je ipak znakovito istaknuo:

"Vidim razne članke da se Arsenal želi odvojiti, nikad nismo htjeli takvo nešto napraviti. Ali isto tako nam je jasno da moramo biti dio tih pregovara inače bismo bili neodgovorni. Moramo biti u tim razgovorima, no to ne znači nužno da ih podržavamo."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti