16. 11. 2018 - 16:28
ŠPANSKI NOVINARI BIJESNI! Objasnite nam OVO, u toj situaciji...
907
Shares
ŠPANSKI NOVINARI BIJESNI! Objasnite nam OVO, u toj situaciji ste ispali AMATERI!

ŠPANCI SADA OVISE O DRUGIMA

ŠPANSKI NOVINARI BIJESNI! Objasnite nam OVO, u toj situaciji ste ispali AMATERI!

Sport.ba
16. 11. 2018 - 16:28
0
Shares

Hrvatska je nakon spektakularnog drugog poluvremena s 3:2 pobijedila Španiju u svojoj trećoj utakmici u Ligi nacija i u nedjelju će na Wembleyju s Engleskom igrati za prvo mjesto u grupi.

Na Maksimiru smo gledali dva potpuno suprotna poluvremena. Slabo, nesadržajno i dosadno prvo poluvrijeme i nevjerojatno drugo. Hrvatska je dva puta vodila, a Španija se uporno vraćala. Treći put nije mogla jer je junak Jedvaj zabio svoj drugi, a hrvatski treći gol u zadnjim sekundama sudijske nadoknade.

jedvaj

Nakon prva dva kola izgledalo je da će se Enriqueova Španija prošetati grupom. Svjetski doprvak Hrvatska je u Elcheu u prvom kolu primila šest komada i doživjela je najteži poraz u svojoj historiji, a Furija je u drugoj utakmici pokorila i Wembley.

Nakon dva kola Španija je imala sve u svojim rukama. Maksimalnih šest bodova, zastrašujuću gol razliku i impresivan umjetnički dojam. A onda je sve krenulo nizbrdo za Furiju.

Domaći poraz od Engleske samo je bio početak krize, a ovo što se sinoć dogodilo na Maksimiru bila je njena kulminacija. Nakon dva kola Španija je bila na koračić do final foura Lige nacija, a sad ovisi o rezultatu Engleza i Hrvata.

hrvatska

Odigraju li Engleska i Hrvatska remi, Španija će biti pobjednik grupe, ali bilo koji drugi rezultat skida je s vodeće pozicije. Ukratko, pobjednik te utakmice bit će i pobjednik grupe.

Španski mediji bijesni su na svoju reprezentaciju. Nije im jasno kako je Enriqueova ekipa uspjela prokockati komotnu situaciju, a posebno im je nejasna situacija kod drugog gola Hrvatske.

Igrala se 69. minuta. Na semaforu je stajalo 1:1, a Hrvatska je dobila korner. Kratko dodavanje i Modrićev veličanstven potez. Najprije je Luka poslao svog čuvara po ćevape, a onda je u trepavicu pogodio Tina Jedvaja, koji je usamljen stajao na drugoj stativi. Stoper Bayera se samo naklonio i ponajbolji golman svijeta David De Gea bio je savladan.

hrvatska-spanija

As je izvukao tu situaciju kako bi pokazao očajnu reakciju španske obrane kod prekida. U kaznenom prostoru Furije stajalo je šest Španaca i pet Hrvata, a nitko, baš nitko nije pazio na Jedvaja koji je sam kao duh stajao na drugoj stativi i čekao centaršut.

hrvatska-spanija2

Novinari Asa kao glavne krivce za gol izdvojili su Ramosa i Moratu. Njih dvojica stajali su na pet metara i nisu čuvali nikoga. Morata je napadač i njemu se još i može progledati kroz prste, ali Ramos je vrhunski stoper i njegova reakcija u ovoj situaciji neobjašnjiva je.

hrvatska-spanija3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti