16. 11. 2018 - 16:13
Roma kreće sa OZBILJNIM POJAČANJIMA! Prva želja je...
907
Shares
Roma kreće sa OZBILJNIM POJAČANJIMA! Prva želja je reprezentativac Srbije!

NEKOLIKO IGRAČA U IGRI

Roma kreće sa OZBILJNIM POJAČANJIMA! Prva želja je reprezentativac Srbije!

Sport.ba
16. 11. 2018 - 16:13
0
Shares

Roma ove sezone igra toplo-hladno, trenutno su šesti na tabeli Serije A, u Ligi prvaka su na svu sreću nadomak druge faze takmičenja.

Pominjalo se posljednjih dana da bi i vlasnik kluba James Pallotta mogao da digne ruke od "Vučice", ali će sportski direktor kluba sa "Olimpica" Monchi na sve načine pokušati da sredi stvari u "Vječnom gradu", kako bi klub nastavio tamo gde je minule sezone stao.

monchi

Kako pišu talijanski mediji, puno će se u januaru raditi u redovima "Vučice", klub će izvjesno napusttiti Ivan Marcano, a Monchi će pokušati da dovede nekoliko pojačanja.

marcano

Na njegovoj listi nalazi se šest fudbalera, u pitanju su Gian Marco Ferrari (Sasuolo), Rafinha (Barcelona), Matija Nastasić (Schalke), Angelo Ogbonna (West Ham), Sandro Tonali (Brescia) i Thorgan Hazard ( Borussia Mönchengladbach).

ferrari-gian-marco-sassuolo

Dakle, jasno je da će pokušati da dovede zamjenu za Marcana, koji nije zadovoljio, a kako stvari stoje birat će između Ferarrija, Ogbonne i srpskog reprezentativca Nastasića.

Schalke je izjavio da ne želi da se odrekne srpskog fudbalera, što ostavlja dvije opcije, iskusnog Ogbonnu i Ferarrija iz Sassuola, potonji se čini kao realnija opcija.

rafinha

Mladi Tonali iz Brescie je na radaru velikog broja ekipa, "novog Pirla", kako su ga italijanski mediji prozvali, traže svi najveći klubovi sa Apenina, ali i brojni drugi klubovi iz vrha evropskog fudbala.

nastasic

Rafinha ni ove sezone ne dobija pravu šansu u Barci, Inter nije uspio da ga otkupi ovog ljeta, pominjalo se da bi mogao i u Betis, ali izgleda da je i Roma jedna od opcija za brazilskog internacionalca.

ogbonna

Što se tiče Thorgana Hazarda, igra jako dobru sezonu u Bundesligi, Roma bi bila primamljiv izazov, vidjet ćemo da li je Gladbach spreman da se odrekne njegovih usluga i za koji novac.

tonali

roma

roma-dzeko

roma2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti