15. 11. 2018 - 18:51
OPET ĆE ZAJEDNO BITI UPRKOS KRITIKAMA: Edin Džeko i Marko...
907
Shares
OPET ĆE ZAJEDNO BITI UPRKOS KRITIKAMA: Edin Džeko i Marko Arnautović dogovorili gdje nakon tekme!

BEČ

OPET ĆE ZAJEDNO BITI UPRKOS KRITIKAMA: Edin Džeko i Marko Arnautović dogovorili gdje nakon tekme!

Sport.ba
15. 11. 2018 - 18:51
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Beču igra posljednju utakmicu grupne faze Lige nacija protiv Austrije. Ujedno bi u ovom duelu trebala i pasti odluka o tome koja će od ove dvije selekcije zauzeti prvu poziciju u Grupi 3, druge divizije ovog takmičenja.

bih-dzeko-visca

Podsjećamo, u Zenici su Zmajevi slavili s 1:0 pogotkom kapitena Edina Džeke, a večeras izabranicima Roberta Prosinečkog odgovara i remi. Čak i minimalan poraz, ali uz postignut pogodak.

Upravo bi Dijamant trebao biti najveća prijetnja po domaći gol i večeras, a na drugoj strani ćemo naročitu pažnju morati obratiit na Marka Arnautovića.

arnaut3

"Što se mene tiče, oni mogu svu pažnju posvetiti meni, a da ostali daju golove", istakao je večeras u Beču Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči večerašnje utakmice UEFA Lige nacija protiv Austrije.

dzeko-trening-bih

”Bit će drugačija utakmica u odnosu na onu u Zenici jer njima jedino odgovara pobjeda. Krenut će od početka da nas pokušaju pobijediti. Igraju pred svojom publikom, mada će biti i puno naših navijača. Očekujemo da će nas napasti. Imamo kvalitet i vjerujemo u sebe da možemo ostvariti rezultat da ostanemo na prvom mjesto u grupi UEFA Lige nacija", rekao je Džeko.

austria-national-football-team

Kazao je i da je izgladio nesporazume s reprezentativcem Austrije Aleksandrom Dragovićem s kojim se sukobio na terenu u prijateljskoj utakmici nacionalnih timova prije nešto više od tri godine u Beču (1:1). Za ”spornu fotografiju” njega i Marka Arnautovića iz jednog sarajevskog ugostiteljskog objekta nakon utakmice igrane u Zenici u septembru, u kojoj je BiH pobijedila 1:0, Džeko je rekao:

arnaut

"Prema Marku, austrijski novinari nisu tada bili korektni, kao što bi i mene masakrirali naši novinari da smo mi izgubili. Naše prijateljstvo nije od utakmice do utakmice. Izašao bih tada s njim da smo i mi izgubili".

marko-arnautovic“To je bila večera između dva prijatelja. Dugo se nismo vidjeli i dogovorili smo se da poslije utakmice zajedno večeramo bez obzira na ishod. Ne vidim razlog za toliko kritika, i da je Bosna izgubila uradili bi isto. Čak i nakon utakmice u Beču mi ćemo se vidjeti jer smo prijatelji van terena. Na terenu, svako od nas će dati sve za svoju reprezentaciju, ali nakon toga ćemo se zagrliti i čuvati naše prijateljstvo”, otkrio je napadač Rome.

dzeko2

Utakmica petog kola grupe ”3” UEFA Lige nacija ”B” između Austrije i Bosne i Hercegovine igra se na stadionu "Ernst Happel", kapaciteta 50.865 sjedećih mjesta, večeras s početkom u 20.45 sati.

edin-dzeko

Poslije četiri odigrana kola BiH je prva na tabeli s devet bodova. Austrija je sakupila tri, dok je Sjeverna Irska bez bodova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti