15. 11. 2018 - 11:02
Sergio Ramos ostavio novinare u NEVJERICI izjavom o Luki...
907
Shares
Sergio Ramos ostavio novinare u NEVJERICI izjavom o Luki Modriću usred Zagreba!

PRED VEČERAŠNJU UTAKMICU

Sergio Ramos ostavio novinare u NEVJERICI izjavom o Luki Modriću usred Zagreba! "Znam da je to okrutno, ali je tako!"

Sport.ba
15. 11. 2018 - 11:02
0
Shares

Jedan je od najboljih i najtrofejnijih braniča u historiji. Ali i najprljavijih. Zbog toga je meta mnogih kritičara, koji jedva čekaju da uz standardnu porciju nesportskih poteza i mesarskih startova, zareda i s lošijim utakmicama.

Sergio Ramos ove jeseni isporučuje sve to pa trpi mnogobrojne kritike - od Dejana Lovrena do navijača Reala. Kapiten prvaka Evrope i Španije zato je prije večerašnje utakmice svoje reprezentacije kod Hrvatske (20.45 sati) u Ligi nacija, morao odgovarati na novinarska pitanja koja nemaju izravne veze s derbijem novog UEFA-inog natjecanja.

2

Marco Asensio, mlada zvijezda Reala i Španjolske, neizravno ga je prozvao za loše rezultate kluba ove jeseni poručivši kako je red da odgovornost za to preuzmu stariji igrači, a ne on:

"Neću pojedinačno komentirati mišljenje svakog igrača i tako nam dodatno otežavati situaciju. Samo ću reći da bi bilo manje problema da svi igramo na vrhunskom nivou."

1

O psovkama i zvižducima koji se na njegov račun sve češće čuju s tribina Bernabeua, Ramos je rekao:

"Nikada neću reći da je takva reakcija publike nepravedna. Ako mi navijači Reala to poručuju, znači da misle kako mogu dati više. Čuo sam kako publika u Madridu zviždi mnogim legendama, pa ako se to i meni dogodi na jednoj utakmici u 14 godina, znači da moram biti zahvalan. No neću potonuti u ovoj krizi, kao što se i ne bahatim kada nam ide dobro."

3

Na udaru navijača Reala je i još jedan dojučerašnji idol, Luka Modrić?

"Nažalost, u fudbalu se ne živi od stare slave. Tu se potrebno dokazivati iz dana i dan. Znam da je to okrutno, ali je tako."

ramos-modric

O pohvalama novog izbornika Luisa Enriquea:

"Jako mi je drago to čuti i zahvalan sam mu na tome, ali i svim ostalim mojim trenerima koji su tako govorili o meni. Zato što oni bolje od ikoga znaju koliko sam posvećen svom poslu i ekipi za koju igram i koju vodim. Zato sam uvijek bio i ostao prvi koji će ići glavom tamo gdje drugi ne bi kopačkom. Zato pozivam sve one koji me prozivaju da provedu sa mnom samo jedan dan i uvjere se kako ja živim fudbal, ono o čemu oni pričaju."

4

5

6

7

(Sport.ba)

Učitaj još novosti