15. 11. 2018 - 08:19
Federer IZNENADIO teniski svijet sa taktikom u Londonu!...
907
Shares
Federer IZNENADIO teniski svijet sa taktikom u Londonu! Đoković komentarisao:

ŠVICARACU SE ISPLATILA PROMJENA

Federer IZNENADIO teniski svijet sa taktikom u Londonu! Đoković komentarisao: "Pa šta, to sam RADIO i ja!"

Sport.ba
15. 11. 2018 - 08:19
0
Shares

Novak Đoković je nakon meča sa Alexanderom Zverevom održao konferenciju za novinare na kojoj je osim o ovom duelu pričao i o Rodžeru Federeru. 

Novak se nalazi u izvanrednoj formi. Na turniru u Londonu uspio je da ostvarii dvije pobjede u isto toliko mečeva, a da nije izgubio niti jedan set.

novak1

Sa druge strane, Roger Federer je pobjedom protiv Dominica Thiema usepio da izbori opstanak na završnom turniru u ovoj sezoni, ali i u borbi za polufinale.

Švicarac je poslije poraza u prvom kolu, promijenio praksu, preskače treninge između mečeva i čini se da mu to donosi rezultat, jer je uspio da pobijedi Dominica Thiema.

7

Novaka su pitali da li je i on spreman da uradi nešto u tom stilu, posebno jer je on tokom sezone koristio slobodno vrijeme da se penje po planini Sainte-Victoire u Francuskoj.

"Je li se to Roger juče penjao po planini?", upitao je šaljivo srpski teniser aludirajući na odlično izdanje švicarskog tenisera u meču sa Thiemom.

On kaže da je i on kao Federer znao da primjeni takvu taktiku, preskakanja treninga.

federer

"Naravno da Roger najbolje poznaje svoje tijelo. Ima toliko sezona iza sebe, tačno zna šta je potrebno raditi u određenim trenucima. Nekad je manje bolje. I sa tim sam potpuno saglasan. Tokom svoje karijere i ja sam pravio slične poteze usred turnira i to je funkcionisalo. Ponekad vam je potrebno da se sklonite od svega, isključite. To je ta vrsta filozofije", poručio je Novak.

1

Federer planira da ne trenira i pred meč sa Kevinom Andersonom.

"Uradiću to ponovo. Nije stvar u prvom meču bila ni u mom forehandu, ni backheandu ni servisu, već u mojoj glavi. Ponekad vam je potreban odmor. Igrao sam mnogo tenisa u posljednja dva mjeseca.Otuda sam Nishikorijev meč gledao na putu ka hotelu. To je bilo pozitivno. Imao sam vremena za priču. Svi u timu smo došli do zaključka da treba spustiti loptu. Uživati sa porodicom, doći sretan i nasmijan nazad ne znajući ni koji je dan", rekao je Federer.

6

2

3

4

(Sport.ba)

Učitaj još novosti