14. 11. 2018 - 21:15
IZGUBILI SU SKORO SVE: Zarađuju stotine miliona, ali i dalje...
907
Shares
IZGUBILI SU SKORO SVE: Zarađuju stotine miliona, ali i dalje su ovisni o strašnom poroku: 'Nasreću, nisam ostao bez porodice, to se može dogoditi baš svakome'

VELIKI POROK

IZGUBILI SU SKORO SVE: Zarađuju stotine miliona, ali i dalje su ovisni o strašnom poroku: 'Nasreću, nisam ostao bez porodice, to se može dogoditi baš svakome'

Sport.ba
14. 11. 2018 - 21:15
0
Shares

Vrhunski sport danas omogućuje ljudima koji se njime bave da zarade milione, a nerijetko i milijarde. Iako moderni sportaši imaju sve što im je potrebno, dosta njih zastrani i svoj život odvede u nekom krivom smjeru. Uz alkohol i drogu, čest uzrok propasti je i ovisnost o kocki koja postaje sve veći problem. Izdvojili smo nekoliko poznatih sportaša koji su postali ovisnici o ovom poroku.

Floyd Mayweather Jr. zna staviti i preko 100.000 na jednu okladu
Mayweather se znao pohvaliti s kladioničarskim listićima na kojima ima uloge od preko 100.000 dolara. Društvo u Las Vegasu mu pravi reper 50 Cent, a boksač se znao kladiti na to da će Orlando Magic pobijediti u prvom poluvremenu na što je stavio 100.000 dolara.

mayweather

U istom tjednu je stavio i milijun dolara na ekipe iz NFL-a. Tko zna koliko je do sada potrošio na kocku...

Dietmar Hamann kladio se na sve što je mogao
Legendarni igrač Bayerna, Newcastlea, Liverpoola i Manchester Cityja bio je svjestan svojeg problema s kockom.

"Jedne večeri su Australci igrali kriket protiv Južne Afrike. Rezultat je bio 237 za Južnu Afriku, a toga se dobro sjećam jer me koštalo 288.400 funti", rekao je jednom prilikom Hamann.

hamman

Nije poznato koliko je bacio na kocku tijekom života, ali uspio se izliječiti od te bolesti i danas više nije ovisan o klađenju.

Josip Kuže otvoreno je govorio o ovisnosti koja ga je skoro uništila
Legendarni Dinamov trener bio je vrhunski gospodin i veliki nogometni znalac, ali u njegov život je ušla kocka.

"Neko u mojoj situaciji bi izgubio i porodicu. Imao sam sreće da sam od porodice imao golemu potporu. Supruga je mislila da u bankama držimo milione dolara, a kada je shvatila da je sve otišlo u vjetar, samo je rekla: 'Ako smo već nešto morali izgubiti, onda je najbolje da to bude novac'", rekao je Kuže u jednom intervjuu za Sportske novosti pa upozorio:

kjkj

"To se događa i najboljim ljudima. Bio sam briljantan matematičar i kao takav sam volio igre. Volio sam točne rezultate i pobjede. I šah igram odlično, a odlično i kartam. U nekom trenutku mi se dogodilo da sam tu svoju potrebu za igrom usmjerio u hazard. I tu sam mislio da mogu biti odličan i tako je došlo do fascinacije kockom, točnije ruletom koji sam jedino i igrao", rekao je Kuže koji je na ruletu izgubio milijune eura i stan u Zagrebu, a time je ugrozio i svoju obitelj. Kuže je zbog toga na kraju požalio i ispričao se najbližima, a njegov primjer može poslužiti drugima da izbjegnu ovaj pakao.

Michael Jordan prokockao je milione na golfu i pokeru
Sve je krenulo 1993. godine kada je Jordan uhvaćen u jednom kasinu u Atlantic Cityju večer prije doigravanja protiv Knicksa. Osim posjeta kasinu Jordan je novac gubio i na oklade tijekom igranja golfa sa svojim prijateljima. Na golfu je izgubio milione, a još više otišlo mu je na poker na koji je znao potrošiti i nekoliko stotina tisuća dolara u jednoj večeri. Iako je bio težak preko pola milijarde dolara, Jordan je ogroman novac potrošio na kocku koja je iz zabave prešla u ozbiljnu ovisnost.

jordan-bryant

Ovi sportaši tek su neki od primjera kojih je, na žalost, previše. Bivši igrač Barcelone Eidur Gudjohnsen upao je zbog kocke u dugove od preko šest milijuna funti. Nekadašnji napadač Blackpoola Michael Chopra bio je prisiljen igrati za Ipswich iako je bio ozlijeđen kako bi vratio dva milijuna funti koje je izgubio na kocki. Bivši igrač Arsenala Kenny Sansom je doživio bankrot, a problema s kockom imali su i Dominic Matteo, David Bentley, John Terry, Wayne Rooney i mnogi drugi nogometaši.

Hokejaš Jaromir Jagr platio je dug od 950.000 dolara koji je napravio u online kockarnici, a nakon toga je "pao" i zbog neplaćanja poreza što ga je koštalo oko tri milijuna dolara. Tiger Woods voli stavljati velike uloge na blackjack, a u jednom kasinu su mu zabranili da ulaže više od milijun dolara po okladi. Poznata je i priča o nekadašnjem prvom tenisaču svijeta, osvajaču Wimbledona i US Opena Bobbyju Riggsu koji je toliko volio klađenje i kocku da je i sa psihijatrom igrao poker na seansama. Naravno, supruga koja ga je i poslala psihijatru je sve saznala i to ga je koštalo braka. Ovo su tek neki od primjera kako je kocka uništila živote sportaša, a na žalost, ovoj pošasti i danas nitko ne može stati na kraj.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti