14. 11. 2018 - 13:19
KLOPP SLAŽE TIM SNOVA: Prvo najskuplji štoper, pa najskuplji...
907
Shares
KLOPP SLAŽE TIM SNOVA: Prvo najskuplji štoper, pa najskuplji golman na svijetu, a sada stiže i NAPADAČ od 100 miliona

ŽELE OUSMANE DEMBELEA

KLOPP SLAŽE TIM SNOVA: Prvo najskuplji štoper, pa najskuplji golman na svijetu, a sada stiže i NAPADAČ od 100 miliona

Sport.ba
14. 11. 2018 - 13:19
0
Shares

Barcelona je u proteklom peridou s "Anfielda" dovela Luisa Suareza i Philippe Coutinha, a čini se da bi se uskoro mogao desiti još jedan transfer. Doduše s "Nou Campa" u redove viceprvaka Evrope.

barcelona-messi-suarez-dembele-coutinho

Ponuda je spremna, sada je sve na Barceloni. Čini se da bi ovo bilo i najbolje rješenje za Ousmane Dembelea. Francuz je na žestokom udaru kritika španskih medija, svi su protiv njega, a i Ernesto Valverde mu nudi mrvice na terenu.

Bivši ofanzivac Borussije nikako da krene igrati u kontinuitetu, a uz to bilo je i nekoliko neželjenih situacija. Često zna završti i i na tribinama, svađao se i sa saigračima i čini se da je odlazak jedino rješenje.

dembele

Koštao je čak 140 miliona sa bonusima od kojih većinu nije ni aktivirao, pa bi ponuda koja je stigla, od 100 miliona eura mogla biti i više nego dovoljna. Riječ je o Jurgenu Kloppu, koji itekako voli Dembelea. Ljubav traje odavno, posmatrao ga je u redovima Rennesa, a onda je napustio Dortmund kad je mladi Francuz stigao.

klopp

Još ljetos spominjala se i moguća posudba u redove Redsa, ali su Katalonci odbili, kao i ponudu Arsenala. Međutim, sada je i više nego izvjesno da bi Ousmane mogao put Otoka.

Istina, njegov agent je demantovao da je Barcelona nezadovoljna, s druge strane Gerard Pike je rekao da su svi kao mladi pravili gluposti, ali neki drugi stariji igrači u svlačionici nisu tako blagonakloni. Zbog svega toga, Barcelona bi mogla da žrtvuje ovog igrača, pokušaće dovesti Williana ili čak spremiti pozamašnu svotu da vrati odbjeglog Neymara.

willian-could-be-set-to-leave-chelsea-in-the-summer-920728

Klopp ima jasne planove: kupio je najskupljeg golmana u historiji, najskupljeg štopera u historiji, a sada bi napravio i najveći transfer u historiji Redsa i prvi put izdvojio trocifrenu sumu za jednog igrača. Sve je sada očito na španskim prvacima...

milner-klopp2

alisson

virgil-van-dijk-klopp

ousmanedembele

lionel-messi-ousmane-dembele

suarez-dembele

(Sport.ba)

Učitaj još novosti