14. 11. 2018 - 09:34
VIJEST DANA STIŽE IZ ŠPANIJE: Perez KONAČNO našao RONALDOVU...
907
Shares
VIJEST DANA STIŽE IZ ŠPANIJE: Perez KONAČNO našao RONALDOVU zamjenu, OVO je zvijer koja je gladna golova

ALEXIS SANCHEZ PONUĐEN REALU

VIJEST DANA STIŽE IZ ŠPANIJE: Perez KONAČNO našao RONALDOVU zamjenu, OVO je zvijer koja je gladna golova

Sport.ba
14. 11. 2018 - 09:34
0
Shares

Santiago Solari trebao bi ostati na klupi Real Madrida do 2021., te očito Florentino Perez očekuje od Argentinca da postane "novi Zinedine Zidane". Francuz je isto tako uskočio nenadano na klupu Kraljeva, da spasava šta se spasiti da, pa je stigao do čak tri trofeja u Ligi prvaka i jednog u nacionalnom šampionatu.

santiago-solari-real-madrid

Cristiano Ronaldo itekako nedostaje Realu i to je već sasvim jasno. Perez je odlazak Portugalca pokušao nadomjestiti Neymarom, Mbappeom, Kaneom, Icardijem, Hazardom, ali niko od pomenutih nije stigao na "Santiago Bernabeu". Zaista je teško očekivati da će neko od pobrojanih doći u januaru, u sred sezone.

Sigurno je, pak, da će Kraljevi na ljeto svim silama krenuti po Ronaldovu zamjenu. Španski mediji tvrde da je rješenje niko drugi do Alexis Sanchez. Čileanac je u januaru ove godine potpisao je za Manchester United, a najavljen je kao veliko pojačanje. Mourinho ga je doveo iz Arsenala za 34 miliona eura, no nije pružio onoliko koliko se od njega očekivalo.

alexis-sanchez-jose-mourinho

Bivši napadač Barcelone i Arsenala nije se uklopio u Mourinhovu ekipu i još nije uspio ponoviti formu zbog koje je godinama bio u svjetskom vrhu. Kako piše katalonski "Sport", Sanchez želi napustiti United u januaru, tačno nakon godinu dana od dolaska.

Navodno je Čileanac rekao svom menadžeru Fernandu Felicevichu da mu pronađe novi klub. Bio je bio ponuđen PSG-u, no oni nisu zainteresirani pa se okrenuo prema Real Madridu koji je u potrazi za kvalitetnim napadačem. Španci pišu kako je Sanchez samo ponuđen Realu te da još nisu počeli pregovori o njegovu dolasku.

alexis-sanchez-united

Ukupno je za Topnike odigrao 122 susreta i zabio 80 pogodaka, dok je za Barcelonu nastupio u 88 utakmica i zabio 39 golova. Igrao je i za Udinese, River Plate, Colo-Colo i Cobrelou.

sanchez

alexis-sanchez-jose-mourinho-manchester-united

sanchez

alexis-sanchez-čile

D-alexis-sanchez-23918896-748-420

Alexis+Sanchez+FC+Barcelona+v+Elche+FC+La+dnx2yGASOq5l

(Sport.ba)

Učitaj još novosti