14. 11. 2018 - 08:47
Amerikanci propisno ismijali Srbina: CP3 u nekoliko navrata...
907
Shares
Amerikanci propisno ismijali Srbina: CP3 u nekoliko navrata poslao Jokića po ćevape pa ga ponizio kao NIKO

NBA

Amerikanci propisno ismijali Srbina: CP3 u nekoliko navrata poslao Jokića po ćevape pa ga ponizio kao NIKO

Sport.ba
14. 11. 2018 - 08:47
0
Shares

Denver je poražen na svom parketu od Houstona 99:109, a Nikola Jokić bio je najbolji u domaćem sastavu. Ipak, upravo je Srbin bio žrtva poteza utakmice kojeg je izveo Chris Paul.

chris-paul-rockets

Na početku meča, zvijezda Rocketsa s nekoliko sjajnih driblinga i promjena smjera na malom prostoru u kutu terena potpuno je "slomila" zvijezdu Nuggetsa. CP3 je provlačio loptu kroz noge, vodio je s obje ruke blizu Jokera, ali opet tako da je njemu bila neuhvatljivo.

nikolajokic

Jokić se trudio uzeti mu je, ali je pri tome izgledao smiješno dok je mlatarao rukama, vrtio se oko svoje osi i par puta otišao dobrano u prazno, nemoćan protiv Paulovog majstorskog driblinga. Koji je, za potpuno prizemljenje Jokića, okončan poentiranjem preko njega. 

"Paul je rasplesao Jokića", smijali su se američki komentatori:

U gostujućem sastavu očekivano odličan je bio James Harden. Popularni Bradonja postigao je 22 poena. Iako nije imao spektakularan šut (7/16 iz igre, trice 2/10), to je nadoknadio time što je čak 19 poena postigao u drugom poluvremenu te dodao 11 asistencija, pet skokova, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

Osim njega, istakli su se Clint Capela s 24 poena i devet skokova, te Chris Paul, koji je postigao 21 poen i dodao pet skokova.

jokic-harden

Nikola Jokić bio je najbolji kod Nuggetsa s 14 poena i 12 skokova, te sedam asistencija. Ipak, sve je palo u sjenu one "bruke" protiv Chrisa Paula...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti