13. 11. 2018 - 22:52
NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA: Enrique pod pritiskom igrača morao...
907
Shares
NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA: Enrique pod pritiskom igrača morao vratiti ovoga fudbalera u REPREZENTACIJU

LIGA NACIJA

NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA: Enrique pod pritiskom igrača morao vratiti ovoga fudbalera u REPREZENTACIJU

Sport.ba
13. 11. 2018 - 22:52
0
Shares

ŠPANJOLSKA reprezentacija se sprema za dvoboj protiv Hrvatske na Maksimiru u Ligi nacija (četvrtak od 20.45). Pobjedom bi Španjolci završili posao i plasirali se na final-four takmičenja. Međutim, više od utakmice protiv svjetskih viceprvaka španjolske medije zanima povratak Jordija Albe u momčad. Lijevi bek Barcelone prvi će put igrati u nacionalnom dresu nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nakon toga je Luis Enrique naslijedio Fernanda Hierra te izostavio Albu, a sve zbog jedne izjave...

enrique

"Nadam se da ću više igrati u reprezentaciji nego što sam igrao kod Enriquea u Barceloni", poručio je tada Alba te u sljedeća tri mjeseca ostao izvan popisa tijekom dva okupljanja reprezentacije.

"Nisam očekivao ovo, ali odluka je selektorova. Ne znam zbog čega nisam pozvan, ali nije do mene. Nemam nikakav problem s Enriqueom i nikada nisam rekao ništa loše za njega. Samo sam rekao da bih volio više igrati nego što je to bio slučaj dok smo sarađivali u Barceloni", čudio se 29-godišnji Alba, čije je mjesto zauzimao lijevi bek Chelseaja Marcos Alonso.

Ipak, na koncu je igrač rođen u L'Hospitaletu dobio poziv i vratio se tamo gdje pripada, a trebao bi biti prvi izbor protiv reprezentacije Zlatka Dalića. Alba je do sada odigrao 66 utakmica za Španiju te je zabio osam golova, uz onaj u finalu Europskog prvenstva 2012. godine protiv Italije (4:0). Ali, nije ga tek tako Enrique uvrstio na popis. Prema pisanju tamošnjih medija, izbornik je želio izbjeći dalji pritisak javnosti oko Albe te je popustio, a najzaslužniji u tome bili su najiskusniji igrači reprezentacije.

hd-jordi-alba-qtq8zooqhbfa161p1b2q9f5ck

Njemu je prvi poručio Sergio Busquets kako bi trebao vratiti Albu u ekipu, a priključili su mu se Gerard Pique te kapiten Sergio Ramos, čija je očigledno bila posljednja. Zvijezdama Barcelone i Reala nije ovog puta smetalo klupsko rivalstvo te su zajedno odlučili kako je Alba potreban i još uvijek itekako koristan za reprezentaciju, pa Enrique nije imao izbora te ga je morao vratiti u sastav.

(Sport.ba)

 

 

Učitaj još novosti