13. 11. 2018 - 19:22
Kovačević: Bosnić je naše dugoročno rješenje!
907
Shares
Kovačević: Bosnić je naše dugoročno rješenje!

DIREKTOR REPREZENTACIJE OTKRIO

Kovačević: Bosnić je naše dugoročno rješenje!

Sport.ba
13. 11. 2018 - 19:22
0
Shares

Vedran Bosnić je dugoročno rješenje za poziciju selektora, kazao je u utorak direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Siniša Kovačević.

Kovačević je u današnjem obraćanju medijima otkrio kako imenovanje Vedrana Bosnića na mjesto selektora nije bilo neko "tranzicijsko rješenje". Dodao je kako su rezultati ti koji su kvalifikovali Bosnića.

"Smatramo da su njegovi prethodni rezultati doprinijeli da bude ovdje. On je dobar mladi trener i smatramo da je dobro dugoročno rješenje. Pokušat ćemo u naredna dva prozora da isprobamo još neke nove mlade igrače koji bi zajedno sa starijim reprezentativcima činili okosnicu reprezentacije", istakao je direktor košarkaške reprezentacije BiH.

Kovačević je dodao kako je u svakodnevnom kontaktu sa novim selektorom...

"Složili smo da trebamo dati šansu nekim novim mladim igračima, da vidimo kako će reagovati. Spisak igrača će biti objavljen ovih dana. Bosnić je u Sarajevu 25. novembra, a zbog obaveza u klubu nije mogao doći ranije", podsjetio je Kovačević.

Na kraju svoga obraćanja, Kovačević je odbacio navode pojedinih medija kako se "reprezentacija predala".

"Pokušat ćemo formirati grupu mladih momaka koji će biti nosioci. Ideja nam je da ih okupimo preko ljeta kako bi ih pripremili za jesen", zaključio je direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti