13. 11. 2018 - 18:36
REAL OSTAJE BEZ VELIKOG POJAČANJA: Pep Guardiola se umiješao i...
907
Shares
REAL OSTAJE BEZ VELIKOG POJAČANJA: Pep Guardiola se umiješao i Kraljevi ostaju bez napadača kojeg prate već duže vrijeme

TRANSFER

REAL OSTAJE BEZ VELIKOG POJAČANJA: Pep Guardiola se umiješao i Kraljevi ostaju bez napadača kojeg prate već duže vrijeme

Sport.ba
13. 11. 2018 - 18:36
0
Shares

Raheem Sterling je na nagovor Pepa Guardiole odlučio ostati u Manchester Cityju i vjerojatno od njegovog transfera u Real neće biti ništa

Raheem Sterling jedan je od najboljih napadača današnjice. 23-godišnji nogometaš Manchester Cityja već dugo je na meti brojnih europskih velikana, a među onima koji su najviše zagrizli za njega je Real Madrid.

Florentino Perez htio bi ga dovesti već u siječnju. Sterling je u 15 utakmica ove sezone zabio sedam golova i upisao sedam asistencija i u Realu ga vide kao idealno rješenje za pojačavanje svog ne baš previše preciznog napada.

Ipak, izgleda da ovaj transfer neće ići baš tako glatko kako su u Madridu očekivali. Engleski i španjolski mediji pišu kako je Pep Guardiola odlučio pokvariti planove Reala i Sterlinga je nagovorio da ostane u Cityju. Naravno, nije samo Pep imao utjecaja, već i novi bogati ugovor koji je potpisan na dodatne tri godine.

guardiola-sterling

Prema novom ugovoru Sterling u klubu ostaje do 2023. godine, a zarađivat će 300.000 funti sedmično. Guardiolina zasluga u ovome je to što je mladog napadača napokon uspio nagovoriti da ostane. Klub je pokušao potpisati novi ugovor s njim još prošle sezone, ali tek sada je to konačno uspjelo i izgleda da od odlaska u Real Madrid neće biti ništa.

"Presretan sam s novim ugovorom. Moj napredak ovdje je nevjerojatan. Od prve minute u klubu sam znao da je ovo pravi izbor za mene. Sve se isplatilo i jako sam zahvalan. Svake sezone želim biti bolji od prošle. S uvjetima koje ovdje imamo, ne postoji razlog da se ne razvijam. Ovo je savršena sredina za to", rekao je Sterling kojem je ovo četvrta sezona u Manchester Cityju u koji je stigao iz Liverpoola.

perez

Prošle sezone odigrao je 46 utakmica i zabio 23 gola, te upisao 17 asistencija u svim takmičenjima. Prema Transfermarktu vrijedi oko 90 miliona eura, ali s novim ugovorom će City imati prednost u pregovorima i sigurno ga neće dati ispod 200 miliona eura. Čini se da će Real odustati od Sterlinga i pokušati pronaći neko novo rješenje.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti