13. 11. 2018 - 18:08
DONESENE ODLUKE DISCIPLINSKE KOMISIJE: Suspendovana tri...
907
Shares
DONESENE ODLUKE DISCIPLINSKE KOMISIJE: Suspendovana tri stadiona i tri kluba novčano kaženjena

BHTELECOM PREMIJER LIGA

DONESENE ODLUKE DISCIPLINSKE KOMISIJE: Suspendovana tri stadiona i tri kluba novčano kaženjena

Sport.ba
13. 11. 2018 - 18:08
0
Shares

Disciplinska komisija potvrdila je odluku Komiteta za takmilčenje i usvojila njihove mjere. Tri stadiona Bijeli Brijeg, Tušanj i Grbavica suspendovani su na jednu utakmicu zbog dešavanja na njima tokom prethodnog kola.

suspenzije-premijer-liga
Zvanična odluka Disciplinske komisije: Suspendovani Bijeli brijeg, Tušanj i Grbavica
Pod Bijelim brijegom su navijači Zrinjskog pogodili u glavu pomoćnog trenera Sarajeva: Osim suspenzija i novčane kazne 

"To su ukupno tri utakmice od šest, dakle pola kola je bilo suspektno. Tri kluba su kažnjena na ovaj način, ali i finansijski, Zrinjski sa 4.5000 KM, Željezničar sa 2.000 i Sloboda sa 1.000 KM. Na ovaj način željeli smo poslati poruku da incidente više nećemo tolerisati i jedino na ovaj način možemo preduprijediti dalja ovakva dešavanja. Sjednica je bila teška jer su u pitanju bili različiti interesi", kazao je za SportSport.ba Radivoje Lazarević, predsjednik Discilinske komisije.

Stadion u Mostaru je suspendovan zbog divljanja navijača koji su pogodili u glavu pomoćnog trenera Sarajeva Muhameda Džakimića.

Tušanj je suspendovan zbog ulijetanja navijača, a Grbavica zbog incidenata na posljednjim utakmicama ovog kluba. Suspenzija stadiona se odnosi na jednu utakmicu bez prisustva publike.

Lazarević je istakao da na ovoj sjednici nije bilo govora o suspenziji sudije Vladimira Bjelice, čije je suđenje ocijenjeno negativnom ocjenom, budući da odluku o Bjelici treba donijeti Komisija za suđenje.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti