13. 11. 2018 - 12:08
Pogledajte kakve je BISERE prosipao ovaj komentator! "Ne bojte...
907
Shares
Pogledajte kakve je BISERE prosipao ovaj komentator!

ONO KAD UTAKMICA NIJE BITNA

Pogledajte kakve je BISERE prosipao ovaj komentator! "Ne bojte se, nema Drakule...Nešto sam vam htio reći, ali sam zaboravio..."

Sport.ba
13. 11. 2018 - 12:08
0
Shares

Iako ih jako često uzimamo zdravo za gotovo, posao sportskih komentatora uopće nije lagan. Pričati gotovo dva sata o nečemu što osoba koja sluša također ima priliku vidjeti na ekranu i pri tome biti zabavan i nenametljiv jako je težak zadatak i jako je malo onih koji se mogu pohvaliti time da to rade kvalitetno.

Pripremiti prijenos, izvući zanimljive podatke i imati ih dovoljno za trajanje cijele utakmice ili događaja koji se prenosi zahtijeva puno posla. Djelomično komentatorima olakšava činjenica da prenose lige koje i sami inače prate, poput Premiershipa, La Lige, Lige prvaka i ostalih popularnih natjecanja. No što učiniti kad u ponedjeljak navečer komentirate krajnje nebitnu utakmicu krajnje neatraktivnog rumunjskog prvenstva između Gaz Metan Mediasa i Voluntarija?

Sjajan primjer dao je kolega Vedran Ljubej sa SportKluba, koji je umjesto da davi imenima igrača koji nikome nisu važni i koje nitko ne zna prijenos pretvorio u sjajnu zafrkanciju koja ni u kojem trenutku nije prešla granice dobrog ukusa.

"Dobra večer, poštovani gledatelji, dobra večer iz Transilvanije. Ne bojte se, ne prekrivajte djeci oči. Nema Drakule i neće se dogoditi ništa strašno. Dogodit će se samo jedna utakmica rumunjske lige, iako će neki reći da je to samo po sebi dovoljno strašno. No to govore samo oni koji nikad nisu igrali fudbal ovdje u Mediasu kojemu u goste dolazi Voluntari", otvorio je komentator prijenos utakmice s gotovo potpuno praznog stadiona.

"Medias ima grijani teren, koji je u jako lijepom stanju...", rekao je Ljubej, a kad se na ekranu pojavila zgodna djevojka dodao je:

"...a kao što vidite, ima ovdje svašta lijepog što možete vidjeti."

I dok su se domaćini u početku mučili s organizacijom igre i stalno vraćali loptu preko centra, komentator je predložio:

"Možda ne bi bilo loše da se i u fudbal uvede futsal pravilo prema kojem se lopta samo jednom može vratiti na svoju polovicu preko centra. Reći ćete da je vaš komentator lud, ali to možda ne bi bila loša ideja. Razmislite."

"Vi koji češće pratite rumunjski fudbal..."

Kako je utakmica odmicala, Ljubej je bio sve zabavniji, a nakon što je pročitao ime jednog igrača koje se teško izgovara rekao je:

"Sigurno se pitate kako znam kako se izgovara njegovo prezime? Ha, ha, pa kako ne bih znao, pitao sam ga!"

Gaz Metan je poveo u 10. minuti golom Fofane. Njemu je prethodio slobodan udarac Fortesa kojega je prečka spriječila da direktno zabije gol.

"Vi koji češće pratite rumunjski fudbal znate za što je sposoban ovaj mladić", rekao je Ljubej vizionarski nakon čega je Fortes strašnim udarcem zatresao prečku, a Fofana odbijenu loptu glavom spremio u gol.

"Lopta je kod nekoga čije ime ne mogu detektirati, ali koga briga jer već je kod Fofane. Sudac je označio mali ofsajdić. Njemu znam samo prezime, ali ne i ime i neću vam ga otkriti!" zabavljao se komentator.

"Nešto sam vam sad htio ispričati, ali se ne mogu sjetiti što. Nisam danas popio dovoljnu dozu ginko tableta", dodao je nešto kasnije, ali se nekoliko minuta kasnije sjetio i samo dodao:

"E, da. Ovo sam vam želio reći..."

Gaz Metan je u međuvremenu zabio drugi gol iz penala i pobijedio 2:0, a Ljubej je urnebesni prijenos odjavio uz odbrojavanje sudijke nadoknade:

"Sedam...šest...pet...četiri...tri...dva...jedan... Fajrunt, sudac! Idemo! Evo kraj je, poštovani gledatelji."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti