13. 11. 2018 - 10:30
Francuski teniser uputio ŽESTOKE KRITIKE Federeru, ali tek...
907
Shares
Francuski teniser uputio ŽESTOKE KRITIKE Federeru,  ali tek nakon Đokovićeve izjave se digla još veća prašina!

FRANCUZ JAKO NEZADOVOLJAN

Francuski teniser uputio ŽESTOKE KRITIKE Federeru, ali tek nakon Đokovićeve izjave se digla još veća prašina!

Sport.ba
13. 11. 2018 - 10:30
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković stao je u odbranu Rogera Federera, nakon žestokih optužbi koje je na račun Švicarca iznio francuski teniser Julien Benneteau.

Benneteau u jednoj radio emisiji ozbiljno isprozivao Federera. Istakao je da Švicarac ima povlašten tretman, posebno na Australian openu. Benneteau je rekao da je Federer u posljednje dvije godine u Melbournu od 14 mečeva čak 12 ili 13 igrao u večernjem terminu, kako bi izbjegao velike vrućine.

benetau

Također, Francuz dodaje da Federer ima sukob interesa, jer je uključen u organizaciju Laver kupa, a jedan od članova ovog projekta je i direktor Australian opena Craig Tiley.

Zanimljivo, kada su ga novinari zamolili da prokomentariše optužbe Benneteaua na račun Švicarca, Novak je u potpunosti stao u odbranu Federera.

1

"On zaslužuje poseban tretman jer je šestostruki šampio Astralian opena i jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako on ne treba da ima takav tretman, ko će? Ljudi dolaze da gledaju njega kako igra, žele da ga vide u udarnom terminu, što je u Rod Laver areni 19.30 sati", rekao je Novak dodavši:

fed2

"Razumijem ja i Juliena, jer se ponekad čini da neki igrači imaju iz godine u godinu povlašten tretman na određenim turnirima. Ali morate da shvatite da je Federer udarna snaga tenisa u smislu zarade, interesovanja koje privlači. Julien i momci poput njega profitiraju od tenisa zahvaljujući Rogeru i onome što je on uradio za ovaj sport".

4

5

3

djokovic-federer

feddjokovic3bennetau

(Sport.ba)

Učitaj još novosti