13. 11. 2018 - 09:51
NAVIJAČI INTERA SU ODUŠEVLJENI Marotta priznao, već radi na...
907
Shares
NAVIJAČI INTERA SU ODUŠEVLJENI Marotta priznao, već radi na dva transfera IZ SNOVA za budući klub!

MARTIAL I MODRIĆ PRVE ŽELJE

NAVIJAČI INTERA SU ODUŠEVLJENI Marotta priznao, već radi na dva transfera IZ SNOVA za budući klub!

Sport.ba
13. 11. 2018 - 09:51
0
Shares

Giuseppe Marotta slobodno se može nazvati tvorcem vrhunskog Juventusa. Jedan od posljednjih transfera koje je završio bio je upravo dovođenje Cristijana Ronalda iz Reala. Izgledalo je kao nemoguća misija, a pretvorilo se u realnost.

Potvrda dobrog rada stigla je jučer, kada mu je uručena nagrada za najboljeg generalnog menadžera u italijanskom fudbalu. Ipak, Marotta nije presretan jer je bez posla. Barem trenutno jer će uskoro pojačati milanski Inter.

spalletti-inter

Marotta se elegantno zahvalio Juventusu zahvaljujući kome je i dobio nagradu, mada se stvar može posmatrati obrnuto, uradio je toliko toga za šampiona, a na kraju dobio otkaz jer Agneli želi podmladiti rukovodeći kadar. Sinoć je Marotta prvi put priznao ono što i vrapci na grani znaju, da pregovara s Interom.

marotta-buffon

"Moguće je", samo je rekao i dodao da ostaje u italijanskom fudbalu, ali da je odbio ponudu Saveza. To znači samo jedno, odlazak u Inter, već se ranije dogovorio s Nerazzurrima, ali se to držalo u tajnosti dok ne postigne dogovor o odšteti od Juventusa. Na kraju je završio sa 400.000 eura u džepu, već radi na transferima, tačnije postavljena su mu dva zadatka.

Bio bi to njegov stil, prvi je da dovede Anthony Martiala iz Uniteda kome ističe ugovor i koji igra sjajno, ali Francuz je ipak bliži ostanku na Ostrvu, pogotovo ako ovako nastavi.

Druga meta bi trebalo da bude lakša, Luka Modrić, mada djeluje čudno ova konstatacija, ali Hrvat nije odustao od dolaska u Inter i ako bude ovako nastavio da igra, vjerovatno će Perez tražiti drugog igrača i ispuniti želju sjajnom plejmejkeru "Vatrenih".

florentino-perez

To je jasno tek početak, sigurno da Marotta ima neke adute u rukavu, vidjećemo hoće li ih iskoristiti već na zimu, ali čini se da će Inter prava pojačanja tražiti tek u ljetnjem prijelaznom roku... Sigurno je da navijači s nestrpljenjem očekuju prve Giuseppeove poteze...

inter2

marotta-allegri-ne-ide-u-arsenal-221113-223285-big

anthony-martial-man-utd-1etg1omjf37md12ojb8sbqqr3e

modric99

inter

marotta

(Sport.ba)

Učitaj još novosti