13. 11. 2018 - 09:28
Đoković POČISTIO Isnera sa terena, Ronaldo ga gledao: "Sigurno...
907
Shares
Đoković POČISTIO Isnera sa terena, Ronaldo ga gledao:

MASTERS U LONDONU

Đoković POČISTIO Isnera sa terena, Ronaldo ga gledao: "Sigurno mu se svidjela moja..."

Sport.ba
13. 11. 2018 - 09:28
0
Shares

Novak Đoković otvorio je nastup na završnom Mastersu uvjerljivom pobjedom protiv Johna Isnera. Prvi tenisač svijeta slavio je 6:4, 6:3 za samo 73 minute i potpuno je ukrotio Isnerov servis.

Iako je imao 13 aseva, Isner je dobio samo 67 posto poena nakon prvog servisa i samo osam od 20 poena nakon drugog servisa. Na reternu je Amerikanac osvojio samo šest poena i Đoković mu nije dopustio nijednu break loptu.

djokovic2

Puno zanimljivije bilo je na tribinama londonske O2 Arene gdje se pomalo neočekivano pojavio Cristiano Ronaldo sa sinom Cristianom juniorom i djevojkom Georginom Rodriguez. Ronaldo je sjedio u prvom redu i s velikom pažnjom je pratio susret, a u jednom trenutku je pokušao uhvatiti lopticu pa je skoro pao preko Georgine.

"Siguran sam da mu se svidio moj dres jer je bio crno-bijeli, a to su boje njegova kluba. Velika je stvar za tenis što na mečeve dolazi jedna od najvećih sportskih zvijezda na svijetu, to je super za naš sport. Viđao sam ga i prije, najčešće u Madridu gdje je redovito gledao Rafu, Rogera i mene. Nažalost, nismo se uspjeli vidjeti nakon meča, ali nadam se da ćemo imati prilike", rekao je Đoković nakon pobjede.

Portugal u ovom reprezentativnom ciklusu očekuju utakmice Lige nacija protiv Italije i Poljske, ali Ronaldo ponovno nije na popisu igrača Fernanda Santosa.

Nije ga bilo na prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske i prvoj utakmici Lige nacija protiv Italije u septembru, a propustio je i susrete protiv Poljske i Škotske u oktobru. Te utakmice propustio je pod izgovorom da mu treba vremena da se privikne na život u Torinu, no nije poznato zašto ga nema za sljedeća dva susreta.

Bilo je glasina da Ronaldo bojkotira UEFA-ina natjecanja budući da nije dobio nagradu za najboljeg igrača godine.

ron

1

4

ronaldo-georgina

ronaldo-loptica

(Sport.ba)

Učitaj još novosti