13. 11. 2018 - 09:14
Kada Dončić uzme loptu, košarka izgleda kao najjednostavniji...
907
Shares
Kada Dončić uzme loptu, košarka izgleda kao najjednostavniji sport! MAESTRALAN POTEZ mlade slovenske senzacije!

ODUZIMA DAH SVOJIM POTEZIMA

Kada Dončić uzme loptu, košarka izgleda kao najjednostavniji sport! MAESTRALAN POTEZ mlade slovenske senzacije!

Sport.ba
13. 11. 2018 - 09:14
0
Shares

U pobjedi svog Dallasa protiv Chicago Bullsa 103:98 Luka Dončić noćas nije briljirao. Zapravo, nije odigrao jednu od svojih boljih partija. Za 33 minute provedene na parketu 19-godišnji Slovenac ubacio je za njega prosječnih 11 poena uz jako slab šut iz igre 3-12 (za tricu 2-7).

Uhvatio je šest skokova i podijelio je tri asistencije. Na prvi pogled ništa spektakularno. Međutim, čak i u jednoj takvoj večeri, posebnoj ni po čemu, slovenska senzacija pokazala je cijeloj NBA ligi o kakvom se igraču radi.

luka-doncic-0

Igrala se posljednja četvrtina kad je Dončić primio jednu loptu na tricu. Na njega je krenuo Justin Holiday, ali nakon fantastičnog driblinga mladog Slovenca igrač Bullsa je zaplivao i krenuo u prazno, a Dončić se vratio na tricu i uz pomoć postavljenog bloka pogodio šut za tri poena.

luka-doncic-1

Bio je to sjajan potez, komadić košarkaške čarolije iz bogatog repertoara dečka koji je već sad lider Dallasa i koji iz večeri u večer dokazuje da je budućnost NBA lige. Dallas više nije sila kakav je bio prije nekoliko godina. Mavericksi su daleko od šampionskih dana kad ih je do prstena vodio veliki Dirk.

doncic-luka-2

S omjerom 5-8 tek su 13. na jakom Zapadu. Međutim, dojma smo da je Dallas idealno okruženje za mladog Slovenca jer u ovakvoj konkurenciji Dončić je već sad, nakon svega desetak utakmica u NBA karijeri, dobio sve ovlasti. Postao je lider i legitimni nasljednik njemačkog Plavog anđela uz čije mentorstvo može samo učiti i napredovati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

➡️????????????

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs) on

U dresu Dallasa Dončić impresionira talentom, zrelim shvaćanjem košarke i uživanjem u igri. U ovih nekoliko mjeseci toliko je napredovao da već sad možemo kazati da ima potencijal postati najbolji europski igrač svih vremena. Kad Dončić ima loptu u rukama, košarka izgleda kao najjednostavniji sport, a sve što Luka na parketu napravi izgleda jako lako i prirodno. A upravo je to definicija perfekcije u sportu.

Dončiću je tek 19 godina i svakim danom bit će sve bolji, a da je došao u neki jači klub, u tim pun zvijezda, vjerojatno ne bi dobio ono što ima u Dallasu - maksimalnu minutažu, prostor za napredak i status vođe. Sa svega 19 godina.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti