12. 11. 2018 - 22:15
ŠTA ĆE SAD NAVIJAČI REĆI: Nijedna Juventusova utakmica nije...
907
Shares
ŠTA ĆE SAD NAVIJAČI REĆI: Nijedna Juventusova utakmica nije važnija od reprezentativne!

CHIELLINI ISKREN

ŠTA ĆE SAD NAVIJAČI REĆI: Nijedna Juventusova utakmica nije važnija od reprezentativne!

Sport.ba
12. 11. 2018 - 22:15
0
Shares

Kapiten Juventusa i talijanske reprezentacije Giorgio Chiellini uskoro će postati tek sedmi igrač koji je u dresu Azzurra upisao 100 nastupa. Ukoliko nastupi protiv Portugala, 17. novembra u okviru Lige nacija, na isti će datum upisati svoj prvi i 100. nastup:

chiellini

"To je posebna čast i san, koji svaki dječak ima. Možete sanjati o životu profesionalnog nogometaša, igranju za neki veliki klub, ali odigrati 100 utakmica za svoju reprezentaciju je nešto sasvim drugačije", započeo je Chiellini razgovor za Sky pa nastavio:

chiellini

"Svi igrači imaju neki prirodni talent, ali je potrebno puno rada kako bi ostavili značajniji trag u reprezentaciji. Dres Italije je poseban, ne možete se u potpunosti identificirati u klubu, ali to možete itekako postići noseći dres svoje zemlje."

giorgio-chiellini

"Osjećate emocije naroda i ujedinjujete ljude, a to je osjećaj koji ne možete osjetiti igrajući klupske utakmice, čak niti one najvažnije."

giorgio-chiellini-italy

Na pitanje o kapitenskoj traci talijanski stoper odgovara: "Kapitenska traka je samo simbol jer momčad ima nekoliko kapetana koji moraju pokazati svoje vrijednosti i biti primjer drugima. Nikada neću biti kao Buffon, Cannavaro ili Del Piero, ali ću dati sve od sebe da budem što bolji."

chiellini"Postoje stvari za kojima žalim, a neigranje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ću zauvijek pamtiti jer više neću imati priliku igrati na SP-u", zaključio je Chiellini.

buffon-chiellini

chiellini-dybala-juventus

chiellini

buffon-chiellini-juventus

buffonchiellinibarzagliderossi-getty-1200

chiellini-berg-sweden-italy-37nlwro3f3v11dcmccqrybdil

chiellini-giorgio

chiellini

(Sport.ba)

Učitaj još novosti