12. 11. 2018 - 20:43
KLJUČA NA NOU CAMPU: Pique se obrušio na dvojicu saigrača, a...
907
Shares
KLJUČA NA NOU CAMPU: Pique se obrušio na dvojicu saigrača, a krivac za Barcine muke je - Iniesta!

PRIMERA

KLJUČA NA NOU CAMPU: Pique se obrušio na dvojicu saigrača, a krivac za Barcine muke je - Iniesta!

Sport.ba
12. 11. 2018 - 20:43
0
Shares

Krivac za situaciju u Barceloni, koja je u 12 kola primila tek malo manje golova (18) nego cijelo prošlo prvenstvo (29), jest - Andres Iniesta! Odnosno, bolje rečeno, nedostatak igrača sličnog profila. Iniesta je kreirao Barceloninu igru, a s postojećom 'eskadrilom' u sredini terena trener Ernesto Valverde ima limitirane opcije po tom pitanju. A Barcelona još nije shvatila kako igrati nakon odlaska legendarnog veznjaka.

Iniesta je igrač koji je, pored svog individualnog talenta, igrao čudesan nogomet. Upravo je on bio taj koji je presjekao loptu na Stamford Bridgeu prošle sezone i servirao Lionelu Messiju za izjednačenje čime su utabali put prema četvrtfinalu Lige prvaka. Upravo je ta akcija pokazala važnost Inieste u igri s loptom, ali i bez lopte.

Barcelona ga je pokušala nadomjestiti Philippeom Coutinhom, ali bio je to pogrešan potez. Brazilac je igrač kojega krasi neravnoteža u igri i nekonzistentnost, ne može se nametnuti na širokom prostoru i dobar je isključivo na lijevom krilu. Zapravo, to je Neymar za siromašne... Ali nikad Iniesta ili nešto što bi iole podsjećalo na njega. S druge strane, Arthur Melo je protiv Betisa pokazao da mu treba još dosta "radnih sati" da bi se mogao uspoređivati s Iniestom i Xavijem, iako je ostavio dobar dojam na početku sezone.

barcelona-messi-suarez-dembele-coutinho

Stoga nije nategnuto zaključiti da je glavni problem Barcelonine igre - neigranje Inieste ili nekoga tko bi podsjetio na njega. Bez Inieste momčad je rastegnuta na terenu i onda Sergio Busquets biva izložen, a s njim i cijela odbrana uključujući Marc-Andrea ter Stegena. Barcelona treba ravnotežu, Valverde to neumorno ponavlja. A s druge strane, Barcelona radi na povratku Neymara dok u stvarnosti jedino što treba napraviti jest začepiti rupe u obrani i ne dopustiti poplavu.

busquets

Pa bi onda i Gerard Pique bio manje nervozan. Barcin stoper je nakon utakmice napao dvojicu suigrača. Prvo Suareza, a onda i Vidala.

1

"Sad ćeš me *ebati zbog jednog dodavanja, nemoj se za*ebavati sa mnom", poručio je Pique Urugvajcu, ali Španjolci ističu da ton obraćanja Suarezu nije bio agresivan ni neprijateljski. Očito se Pique samo morao olakšati jer je cijelu priču zaključio riječima: "Da, to bi bilo to."

messi-suarez-pique-barcelonaVidalu je zamjerio jedan pogodak, odnosno nedostatak komunikacije kod gola. "Ako kažeš 'moja', to je u redu. Ali ja u životu nisam čuo ja", istaknuo je Pique.

4

vidal1

vidal

rakitic

munir

messi

2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti