12. 11. 2018 - 20:22
PORAZ OD BETISA PRELIO JE ČAŠU: Barca u januaru dovodi OVU...
907
Shares
PORAZ OD BETISA PRELIO JE ČAŠU: Barca u januaru dovodi OVU IGRAČINU, on će popuniti rupe u napadu

GABRIEL JESUS NA METI

PORAZ OD BETISA PRELIO JE ČAŠU: Barca u januaru dovodi OVU IGRAČINU, on će popuniti rupe u napadu

Sport.ba
12. 11. 2018 - 20:22
0
Shares

Barcelona je sinoć iznenađujuće izgubila kod kuće protiv Betisa (3:4), a Ernesto Valverde ponovo se našao na udaru javnosti i navijača. Mnogi smatraju da on zapravo i nije trener za Katalonce, te da bi uskoro mogao napustiti klupu aktuelnog prvaka.

valverde

Ipak, uprava je za sada još uvijek čvrsto uz njega, a čini se da bi u januaru mogao biti veliki šoping na "Nou Campu". Ousmane Dembele je nastavio nervirati čelnike, kasnio je dobrano na sinoćnji meč, Malcom ponovo nije blistao iako je dobio priliku od prve minute.

Sasvim je jasno da Barci pod hitno treba pojačanje u samom vrhu napada. Gabriel Jesus tako se neneadano pojavio kao glavni i iznenadni cilj Barcelone. Brazilski mediji su dugo gledali na njega kao jednog od najuzbudljivijih mladih igrača na planeti, unatoč tome što nije bio standardan pod vodstvom Pep Guardiole.

guardiola-gabrieljesus-city

Da budemo fer prema Jesusu, on ima odličnog Sergio Aguera ispred sebe na "Etihadu", pa je možda prelazak u drugi klub najbolje za njega u ovom trenutku. Don Balon tvrdi da su Katalonci i Eric Abidal spremni izdvojiti veliku svotu za njegove usluge. Navodno je riječ o čak 131 milionu funti za 21-godišnjaka.

Jesus bi mogao biti pravi stroj na "Nou Campu", gdje bi mogao uskoro zamijeniti već starog Luis Suareza u napadu. Internacionalac iz Urugvaja će još sezonu, najviše dvije ostati u bordo-plavom dresu, pa se zamjena već uveliko traži.

Jesus bi mogao biti taj igrač, a mislimo da bi i City teško mogao odbiti ponudu od 131 milion funti za igrača koji ionako ne igra u prvoj postavi. Bio bi to sjajan posao Pepa Guardiole...

guardiola

jesuss

suarez-dembele

guardiola

jesus

luis-suarez-celebrates-scoring-against-real-madrid-1040x572

pep-guardiola-wembley-cs-2018

jesus

suarez

(Sport.ba)

Učitaj još novosti