12. 11. 2018 - 14:21
Sterling je PONIŽAVAO igrače Uniteda i PRETJERAO u tome!...
907
Shares
Sterling je PONIŽAVAO igrače Uniteda i PRETJERAO u tome! Guardiola ga nakon utakmice ŽESTOKO KRITIKOVAO!

NIJE MU TO TREBALO U TIM TRENUCIMA

Sterling je PONIŽAVAO igrače Uniteda i PRETJERAO u tome! Guardiola ga nakon utakmice ŽESTOKO KRITIKOVAO!

Sport.ba
12. 11. 2018 - 14:21
0
Shares

Navijači su vjerovatno uživali, ali Pep Guardiola je preveliki fudbalski gospodin da bi se naslađivao tuđom mukom. Pa nek je i omraženi gradski komšija. I zato neuobičajena scena poslije pobjede Manchester Cityja nad Manchester Unitedom u nedjeljnom derbiju kola. Umjesto da slavi, Raheem Sterling sluša Guardioline životne lekcije.

raheem-sterling-pep-guardiola

Vratimo se samo koju minutu ranije da pronađemo uzrok prije no što krenemo da se bavimo posljedicom. Raheem Sterling, Phil Foden i Leroy Sane igraju “u krugu” prvo sa četvoricom, pa petoricom, na kraju i šestoricom zbunjenih Unitedovih fudbalera. Cijelih 27 sekundi traje sve to.

guardiola

U međuvremenu Sterling stiže i da “rastegne nogice” prebacujući ih preko lopte. So na živu ranu navijača crvenog kluba iz Manchestera. Agonija je trajala dok Marouane Fellaini nije prišao i oborio Sterlinga. Odmah je prišao Juan Mata i prstom pokazao Sterling da takvo ponašanje nije lijepo i da treba biti velik i u pobjedi.

mata-sterling

Guardiola je, sluti po fotografijama, bio mnogo jasniji. Zgrabio je Sterlinga u naručje i strogo mu prigovarao sve dok Raheem nije izgledao kao da će svakog trenutka da zaplače. Tek onda ga je Gvardiloa pustio.

“Ti pokreti nogama… To smo mogli da izbegnemo. Ali on je mlad dečko i naučit će”, rekao je na Gvardiola na konferenciji za novinare poslije meča.

Sudeći po snimku, Sterling je shvatio šta mu šef priča. Ali kako je to lijepo primjetio legendarni Alan Shearer, gradski rivali i postoje da bi se provocirali, a ako bi Mourinho trebalo da brine oko nečega onda to svakako nije Sterllingovo kućno vaspitanje, već lakoća sa kojom je City dobio ovaj meč.

1

Pa ako ćemo da cjepidlačimo i to kako su tri mlada igrača ovoliko dugo držala loptu pored brojnijih čuvara iz Uniteda. "Ole" se čulo sa tribina sa svakim novim pasom. Nije se to Unitedu dešavalo mnogo puta u historiji.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti