12. 11. 2018 - 10:22
PEREZ GA IPAK OSTAVLJA NA KLUPI! Solari uradio nešto što niko...
907
Shares
PEREZ GA IPAK OSTAVLJA NA KLUPI! Solari uradio nešto što niko nije uradio u cijeloj HISTORIJI Reala!

PREPORODIO KLUB IZ MADRIDA

PEREZ GA IPAK OSTAVLJA NA KLUPI! Solari uradio nešto što niko nije uradio u cijeloj HISTORIJI Reala!

Sport.ba
12. 11. 2018 - 10:22
0
Shares

Nakon što je podigrao igrače Madrida i pokrenuo Real u igračkom i rezultatskom smislu, mnogi su za privremenog trenera Santiaga Solarija rekli da je najbolje riješenje za klupu, bolje i od Antonija Contea, Roberta Martineza, Laudrupa i ostalih kandidata. Nakon četiri utakmice na klupi Kraljeva, Solari je ostvario najbolji start u klupskoj historiji, odnosno u 116 godina postojanja!

Real je nakon smjene Julena Lopeteguija i imenovanja Solarija njegovim privremenim nasljednikom, a Argentinac je odveo klub do četiri pobjede uz 15-2 gol-razliku.

santiago-solari-real-madrid

Redom su padali Melilla u Kupu kralja (4:9), Valladolid u prvenstvu (2:0), Plzen u Ligi prvaka (5:0), te u nedjelju na gostovanju Celta (4:2). Čak ni neprežaljeni prethodnik Lopeteguija Zinedine Zidane nije imao ovakav start na klupi Kraljevskog kluba, jer je u prve tri utakmice upisao dvije pobjede i remi.

Osim Solarija, samo su četiri trenera Reala startala s četiri pobjede. Posljednji je to ostvario Pellegrini 2009. godine, ali uz slabiju gol-razliku (+12). Osim njega to je pošlo za rukom Camachu (2004. godine), Boskovu (1979.), Enriqueu Fernandezu (1953.) i Pacu Bruu (1934.), no svi su imali slabiju gol-razliku.

2

Čak i nakon velike pobjede kod Celte, uprava Real Madrida još nije potvrdila ostaje li Solari ili će i dalje tražiti neko veliko ime. Statistika nalaže upravi kluba da ostavi Solarija. Naime, od 13 trofeja Lige prvaka koliko Real ima u svojim vitrinama, više od polovice donijeli su treneri koji su bili dovedeni kao privremeno riješenje.

real-igraci

Miguel Munoz je sjeo na klupu Reala 1960. godine kao privremena zamjena za Fleitasa Solicha i donio je Realu dvije titule prvaka Europe. Nakon njega to je pošlo za rukom Del Bosqueu, koji je 1999. godine zamijenio Toschaka na klupi i osvojio još dvije titule. Posljednji je bio Zidane koji je zamijenio Rafu Beniteza i osvojio čak tri uzastopna naslova u Ligi prvaka.

Slijedi reprezentativna stanka u kojoj će Real sigurno ili imenovati Solarija novim trenerom ili pronaći njegovu zamjenu.

real-igraci2

real-igraci3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti