12. 11. 2018 - 09:10
SVI SU PROTIV KOVAČA! Evo ko upravlja sa igračima i pravi HAOS...
907
Shares
SVI SU PROTIV KOVAČA! Evo ko upravlja sa igračima i pravi HAOS u svlačionici Bayerna!

HRVAT IMA MNOGO PROBLEMA

SVI SU PROTIV KOVAČA! Evo ko upravlja sa igračima i pravi HAOS u svlačionici Bayerna!

Sport.ba
12. 11. 2018 - 09:10
0
Shares

Bayern je na trećem mjestu u Bundesligi i zaostaje za vodećom Borussijom 7 bodova. Bavarci nikada u povijesti nisu nadoknadili toliku razliku. Problem nije toliko ni igra, koliko su problem igrači

Presing je bio voditi Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu ili boriti se za opstanak s Eintrachtom, ovo nije presing, rekao je Niko Kovač uoči derbija s Borussijom Dortmund. Ali Bayern je u Der Klassikeru izgubio 3-2 i čini se da pritisak na Niku ne može biti veći.

kovac-0

Nisu toliko problem ni lošiji rezultati, serija poraza koju je Bayern jedno vrijeme nizao, koliko - podrška svlačionice. Naravno, teško je točno znati što se događa u ekipi, ali prema informacijama koje u javnost puštaju njemački mediji, Kovač nema podršku igrača, a posebno onih starijih, senatora ekipi.

Vidjelo se to i prema izjavama kapetana Matsa Hummelsa nakon utakmice koji je Kovaču prigovorio jer ga nije - zamijenio?! Ali nije samo Hummels u pitanju, tu su i drugi - Thomas Müller, James Rodriguez,... pa čak i žene nekih od njih! Dakle, Kovač ovdje nema posla samo s uobraženim zvijezdama, nego i s njihovim suprugama koje ga javno prozivaju!

kovac-1

Međutim, najvažnije je da Niko u ovom trenutku ima podršku čelnika. Tako je bilo i kada ga je prozvala Lisa Müller koje je ekspresno nakon kritika iz Bayerna i zahtjeva da se izvini treneru, pobrisala sve fotografije sa suprugom s Instagram profila. Novi vjetar u leđa Kovač je dobio i u nedjelju jer je Uli Hoeness jasno poručio da nikakve rasprave oko njegove smjene nema.

"Trener nije upitan. Ekipa je spremna. Uostalom, nitko od njih ne igra za trenera nego za Bayern. I protiv Borussije su bili dobri" - poručio je za Sky Hoeness.

Kovač ima jasnu i javnu potporu kluba, ali mu nedostaje podrška svlačionice. Zvijezde ga javno prozivaju, žale se, zahtijevaju veću minutažu - situacija kakvu u Bayernu nismo naviknuli gledati, a veliki je problem i što je ekipa prilično stara. Tu je zakazala uprava koja Kovaču nije dovela pojačanja.

muller-zena

On sigurno među mlađima ima igrača koji su zaslužili priliku, ali kako im ju i dati, kada odmah od onih koji ostanu na klupi stižu prozivanja... To bi samo još dodatno narušilo ionako narušenu atmosferu.

A ne bi bilo loše ni da se forma pojedinih igrača popravi. Primjerice Manuela Neuera koji već 438 ne zna kakav je to osjećaj ne primiti gol...

bayern-igraci

Puno je tu problema, ali čim je prisutna podrška glavnih ljudi kluba, jasno je da Kovač svoj posao obavlja korektno. I za razliku od nekolicine igrača koji ne mogu još dugo igrati na visokom nivou i koji će za godinu, dvije, tri napustiti klub, Kovač je perspektivan mladi trener kojemu treba pružiti podršku, a ako je bude imao dovoljno dugo, mogao bi šefovima osigurati velike rezultate na duge staze.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti