12. 11. 2018 - 07:45
ŠAMPIONSKI ORKESTAR POTPUNO RAŠTIMAN: Kamera 'uhvatila'...
907
Shares
ŠAMPIONSKI ORKESTAR POTPUNO RAŠTIMAN: Kamera 'uhvatila' prepirku Piquea i Vidala, je li ovo jasan dokaz koliko tone Barcin brod?!

PRIMERA

ŠAMPIONSKI ORKESTAR POTPUNO RAŠTIMAN: Kamera 'uhvatila' prepirku Piquea i Vidala, je li ovo jasan dokaz koliko tone Barcin brod?!

Sport.ba
12. 11. 2018 - 07:45
0
Shares

Barcelona je ugostila Betis u 12. kolu španske Primere, ali već u prvom poluvremenu gosti su pokazali da nisu došli na Nou Camp na izlet, već po sva tri boda protiv favoriziranog domaćina, kojem se u prvi sastav vratio Lionel Messi.

messi

U 20. minuti Junior je završio prekrasnu solo akciju udarcem unutar šesnaesterca protiv nemoćne obrane Barcelone, a kad se očekivao uzvrat Barcelone, veteran u sastavu ekipe iz Seville - Joaquin dokazuje da još ima snage u nogama te je povećao vodstvo gostiju na 0:2, a odbrana Barcelone je nemoćno ispratila pogodak.

4

Barcelona je u drugom poluvremenu krenula jače i uspjela da smanji rezultat u 68. minuti kada je povratnik Leo Messi pogodio iz penala za 2:1.

barcaMeđutim, samo četiri minute kasnije Betis ponovo dolazi do dva gola prednosti kada je Giovani Lo Celso pogodio za 3:1. Barca je u 79. minuti smanjila na 3:2, kada je El Haddadi asistirao, a Arturo Vidal pogodio mrežu gostiju.

3

Dvije minute kasnije Ivan Rakitić je dobio crveni karton i Barcelona je ostala sa igračem manje. Betis je to iskoristio i riješio sve dileme oko pobjednika kada je Sergio Canales u 83. minuti pogodio za 4:2.

rakitic

Arturo Vidal je u 93. minuti smanjio na 3:4, ali više nije bilo vremena i Betis je upisao tri boda. Barcelona je i pored ovog poraza prva na tabeli sa 24 boda.

vidal

Po samom završetku meča, kamere su "uhvatile" prepirku između Artura Vidala i Gerarda Piquea.

vidal1

"Rekao sam ti da mi ostaviš loptu u onoj situaciji", rekao je izrevoltirani Čileanac bivšem španskom reprezentativcu, koji je uzvratio: "Meni si rekao?"

munir

Uslijedio je kratak odgovor: "Da"! "Nisam te čuo, zaista, kunem ti se životom", poručio je Pique.

2

Inače, riječ je o situaciji u kojoj je Gerard Pique udario loptu glavom u trenucima u kojima se Vidal nalazio u znatno boljoj poziciji od Barcinog štopera. Ipak, ova šansa je propala, kao i Barcina prilika da izvuče makar bod...

barca7

barca6

betis

barca5

barca4

barca3

barca2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti