11. 11. 2018 - 21:51
SPEKTAKULARAN SUPERCLASICO! Boca i River u VELIČANSTVENOJ...
907
Shares
SPEKTAKULARAN SUPERCLASICO! Boca i River u VELIČANSTVENOJ atmosferi odigrali neriješeno!

COPA LIBERTADORES

SPEKTAKULARAN SUPERCLASICO! Boca i River u VELIČANSTVENOJ atmosferi odigrali neriješeno!

Sport.ba
11. 11. 2018 - 21:51
0
Shares

Sjajan meč smo večeras gledali u prvoj utakmici Cope Libertadores. Suprotno svim očekivanjima, po kojima susreti s velikim ulogom poput ovog u Južnoj Americi ne obiluju pogocima, vidjeli smo čak četiri pogotka.

Mitska La Bombonera je proključala u 34. minuti jer je povela Boca pogotkom Ramona Abile, koji iz drugog pokušaja matira golmana gostiju.

Slavlje je trajalo nepunu minutu, jer River ne gubi vrijeme na tugovanje. Već u idućem napadu strijelac za 1:1 je Lucas Pratto, samo osam sekundi nakon što je lopta krenula s centra.

Čileanski sudac je sve do tog trenutka usmenim opomenama smirivao nabrijane igrače, ali više nije izdržao pa su se u njegovoj bilježnici vrlo brzo našli Jara i Vila koji su bili najnervozniji nakon olako propuštenog vodstva.

I kad se očekivalo da obje ekipe odu na odmor, Dario Benedetto je najviši u skoku i prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Boca je otišla na predah s vodstvom od 2:1.

Domaćini, ipak nisu uspjeli dugo zadržati vodstvo. Izjednačujući pogodak, ustvari je autogol nesretnog Carlosa Izquierdoza, koji je skrenuo loptu glavom u vlastitu mrežu.

Do kraja smo vidjeli jalovu terensku inicijativu Boce Juniorsa, a najbolju priliku propustio je Dario Benedetto, koji je izašao jedan na jedan pred Franca Armanija, u 90. minuti, ali je pucao slabo i ravno u golmana.

Uzvratna utakmica na rasporedu je za dvije sedmice kada ćemo saznati ovosezonskog osvajača Cope Libertadores.

boca9

boca8

boca7

boca6

boca4

boca3

boca2

boca1

boca5

(Sport.ba)

Učitaj još novosti