11. 11. 2018 - 12:51
TEŠKI TRENUTCI ZA DONEDAVNO NAJBOLJEG IGRAČA PREMIERSHIPA: S...
907
Shares
TEŠKI TRENUTCI ZA DONEDAVNO NAJBOLJEG IGRAČA PREMIERSHIPA: S njim niko ne razgovara, u klubu nema prijatelja

PREMIERSHIP

TEŠKI TRENUTCI ZA DONEDAVNO NAJBOLJEG IGRAČA PREMIERSHIPA: S njim niko ne razgovara, u klubu nema prijatelja

Sport.ba
11. 11. 2018 - 12:51
0
Shares

Da je samo potrefio boju... Ovako, izabrao je crvenu umjesto plave i, sva je prilika, pogriješio. Nije sastavio ni godinu na Old Trafordu, a sve više sazrijeva ideja u glavi Aleksisa Sančeza da se pokupi i ode iz Mančestera. Iako je dobio platu astronomsku čak i za premijerligaške prilike, u iznosu od 23.000.000 eura po sezoni, krilni napadač se toliko nije snašao u Junajtedu da želi da promeni sredinu u predstojećem prelaznom roku.

alexis1

Nije baš da nije slučajno što je ta informacija – obnovljena, doduše, jer je provejavala i ranije –ugledala svetlost u danu velikog gradskog derbija sa Sitijem, ali poslije poražavajućeg učinka u dresu Crvenih đavola ispada kako nije baš ni Čileanac bio najmudriji čovek na svetu kad je prošlog januara odlučio da zahvali na pozivu Pepu Gvardioli i pruži ruku Žozeu Murinju u zamjenu za status najplaćenijeg fudbalera u engleskom prvenstvu. Da je obnovio saradnju sa katalonskim stručnjakom sad bi imao titulu, lidersku poziciju na tabeli i veliki broj zadovoljnih saigrača oko sebe. Ovako, em nema čime da se podiči, em je atmosfera na Teatru snova sve samo ne kao u snovima, pošto je kolju klanovi, od kojih je najupečatljiviji onaj predvođen Polom Pogbom protiv trenera.

alexis

U takvim okolnostima živi i radi Aleksis Sančez, pa ni pomenuta 23.000.000 eura ne pomažu da bude sretniji. Otuda je ugledni Tajms prenio saznanja da je nekadašnji prvotimac Arsenala usamljen, da mu je dosadno i da ima osećaj kako ga ekipa ignoriše. Ovo posljednje možda i najviše ubija temperamentnog Čileanca, jer isti izvor navodi da nije uspio da pronađe kopču sa saigračima i ljudima iz kluba, da je povučen i ne druži se sa većim dijelom ekipe, a da su jedina trojica fudbalera s kojima nekad nešto prozbori golman David de Hea, napadač Romelu Lukaku i vezista Huan Mata, koji ustaje u odbranu kolege.
„Aleksis je sjajan fudbaler, veran prijatelj i samo se nadam da će se poboljšati“, ističe Španac.

united-alexis

Teško ide. Ove sezone skupio je deset utakmica i dao jedan jedini gol. Odlučujući, doduše, u završnom minutu okršaja sa Njukaslom. Nedovoljno da ubijedi navijače da je vrijedan „sedmice“ na poleđini dresa. Žoze Murinjo je strpljiv, svaki čas pokušava da ga oživi, dao mu je šansu i na gostovanju Juventusu, gdje se u odsustvu Romela Lukakua hrvao sa Leonardo Bonućijem i Đorđom Kjelinijem, međutim, Tajms ističe i da je sam Portugalac priznao uskom krugu ljudi kako je Sančez „misteriozan slučaj“.

Jeidni logičan izlaz iz te situacija bio bi raskid ugovora. Navodno, na njemu insistira sam Aleksis, jer je osetio da ga u Parizu žele, pa je preko menadžera Fernanda Feličeviča počeo da „kopa“ transfer u Pari Sen Žermen. S tim da ostaju dileme: Mančesterova – da li priznati grešku i otarasiti se fudbalera koga je toliko jurio, a Čileanca– da li je i on, sa svojom bubicama, prijetnja svlačionici nabujalog ega?

alexis

alexis

(Sport.ba)

Učitaj još novosti