10. 11. 2018 - 20:27
Milioneri se ispromašivali, ali i okrenuli Bayerna: U Minhenu...
907
Shares
Milioneri se ispromašivali, ali i okrenuli Bayerna: U Minhenu minus 7, Kovač pred otkazom

BUNDESLIGA

Milioneri se ispromašivali, ali i okrenuli Bayerna: U Minhenu minus 7, Kovač pred otkazom

10. 11. 2018 - 20:27
0
Shares

U derbiju 11. kola njemačke Bundeslige, Borusija Dortmund je u fantastičnoj utakmici  nakon preokreta pobijedila minhenski Bayern rezultatom 3:2. I tako pobjegla aktuelnim prvacima na velikih plus sedam.

Bayern je dobro ušao u meč, a u 5. minuti Alaba nakon prodora po lijevoj strani poslao dobru povratnu loptu, no Riberyjev udarac je bio blokiran. Pet minuta kasnije Dortmund je imao veliku priliku preko Reusa koji je sjurio prema Neueru, ali je malo izgubio korak i iz čiste šanse pucao ravno u golmana "Bavaraca". U 15. minuti imali su domaćini novu priliku ali je Larsen poslao malo preslabu loptu pred gol i Nojer je dobro očistio ispred Sancha. 

dortmund8

Dvije minute kasnije, gosti iz Minhena pokušali su preko Riberyja koji je iz dobre pozicije vrlo loše šutirao. Novu priliku za "Bavarci" su imali u 24. minuti kada se Francuz sjajno probio po lievoj strani i pucao, ali je lopta na putu do gola zakačila nekog od nekog igrača u bloku i otišla prema gol-autu. 

Dvije minute kasnije,  Bayern je stigao do vodstva. Gnabry je lijepo ubacio s desnog krila, a Lewandowski rutinski glavom zabio za vodstvo "Bavaraca". I nakon gola tim Nike Kovača nastavio je s napadima. Ribery je najviše prijetio Borussijinoj odbrani, a u 34. minuti Zagadou je stigao zatvoriti njegov udarac. Do kraja prvog dijela, Bayern je kontrolirao igru i na odmor otišao sa zasluženim vodstvom. 

dortmund4

Borussia je do poravnanja došla u 49. minuti kada je Nuerr srušio Reus u kaznenom prostoru i njemački reprezentativac je sam realizirao kazneni udarac za 1:1. Bavarcima nije dugo trebalo da dođu u novo vodstvo. U 53. minuti Kimmich je iskoristio gužvu i prebacio loptu na drugu statsivu gdje je Poljak bio potpuno sam i samo je glavom pospremio u mrežu domaćina za 1:2. 

dortmun2

U 59. minuti Borussia je imala veliku priliku kada je Reus dobio savršenu loptu na dva metra od gola i iz mrtve šanse pogodio je Kimmicha na crti. Tri minute kasnije, ponovo su domaćini imali veliku šansu. Sancho je pobjegao odbrani Bavaraca i ubacio na drugu stativu gdje je prvo Boateng izbio, a onda je Larsen iskosa s tri metra šutirao preko gola. Milioneri su do novog poravnanja došla u 67. minuti kada je Reus sjajno pogodio sami ugao gola Bavaraca za 2:2. 

dortmund

Domaćini su do potpunog preokreta došli u 74. minuti. Witsel je povukao  kontru i sjajno uposlio rezervistu Alcacera na centru. Španac je sjurio prema Neueru i majstorski ga prebacio za 3:2. Pokušavali su Bavarci svim snagama da dođu do boda, međutim u tome nisu uspjeli i Dortmund je zasluženo slavio. Ovo je Bayernu bio treći ovosezonski poraz, ali i poraz koji bi mogao skupo koštati Niku Kovača na klupi minhenskog kluba. 

dortmund9

dortmun5

dortmund3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti