10. 11. 2018 - 18:48
Isner pred meč sa Đokovićem: "Meni je lako, znam šta trebam...
907
Shares
Isner pred meč sa Đokovićem:

MASTERS U LONDONU

Isner pred meč sa Đokovićem: "Meni je lako, znam šta trebam napraviti!"

Sport.ba
10. 11. 2018 - 18:48
0
Shares

Amerikanac John Isner, prvi je protivnik Novaka Đokovića na mastersu u Londonu. Amerikanac u 33. godini debituje na završnom turniru.

Zanimljivo je da su čak petorica od osam učesnika ATP tur finala stariji od 30 godina, a dvojica debitanata, Kevin Anderson i John Isner su među pet najstarijih debitanata.

john-isner

Protiv Đokovića je igrao do sada deset puta, dva puta je pobjeđivao. Njegovi snažni servisi uvijek mogu da budu problem za srpskog tenisera, ali opet, Đoković ima najbolji retern na svijetu.

"Meni je lako, znam sa čim moram da se suočim. Novak je broj jedan na svijetu, osvajao je turnir pet puta, izazov je pobijediti ga", jasan je Isner.

djokovic1

Isner je godinama unazad bio plasiran uglavnom među 20 najboljih na svijetu. Tek sada mu je uspjelo da se plasira na završni turnir i zato može da odigra potpuno rasterećeno. Do plasmana na takmičenje u "O2 Areni" stigao je zahvaljujući tituli na mastersu u Miamiju te dva četvrtfinala na grand slam turnirima.

john-isner-djokovic

"Imam veliku priliku. Novak je prvi na listi i praktično svi igrači sa kojima igram su bolje rangirani od mene. Biće svakako dosta zabavno igrati na ovom turniru, jer jednostavno nemam šta da izgubim. Ja sam autsajder, to je situacija u kojoj volim da budem i iz te pozicije ću još više uživati", poručio je Amerikanac.

djokovic3

isner4

isner-mahut

(Sport.ba)

Učitaj još novosti