10. 11. 2018 - 18:42
DJECA NAM SE SMIJU MOJ REUFE: Penal u derbiju bh. prvenstva ne...
907
Shares
DJECA NAM SE SMIJU MOJ REUFE: Penal u derbiju bh. prvenstva ne bi bio suđen ni u Zanzibaru (VIDEO)

PREMIJER LIGA BIH

DJECA NAM SE SMIJU MOJ REUFE: Penal u derbiju bh. prvenstva ne bi bio suđen ni u Zanzibaru (VIDEO)

Sport.ba
10. 11. 2018 - 18:42
0
Shares

U derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski i Sarajevo su Pod Bijelim brijegom u fenomenalnom meču podijelili bodove odigravši 2:2. Prije samog početka meča, nogometaš domaćih Nemanja Bilbija je dobio dres s brojem 100, s obzirom da je ovo bila njegova jubilarna stota utakmica u dresu bh. prvaka. 

Sarajevo je prvo zaprijetilo u 2. minuti kada je Velkoski ubacio iz slobodnog udarca, ali je njegova lopta preletjela iznad peterca i završila u gol-autu. Samo tri minute kasnije, Zrinjski je imao odličnu priliku. Veselinović je nakon ubačaja s desne strane glavom šutirao i pogodio stativu gola bordo tima. U 8. minuti  isti igrač je zamalo zakasnio na centaršut Todorovića i propala je nova prilika za aktuelne prvake.

Ipak, Zrinjski je do gola došao tri minutre poslije, kada je nakon lijepe akcije, Nemanja Bilbija prizemnim šutem iskosa pogodio suprotni ugao gola Kovačevića za 1:0 i veliku radost domaćih navijača. Nakon primljenog gola, bordo tim zaigrao je nešto bolje. U 15. minuti Šišić je šutirao, a lopta se od Rugaševića odbila u stativu i rezutat je ostao nepromijenjen. Veselinović je bio konstantna prijetnja bordo timu i u 22. minuti ponovo je bio u dobroj prilici, međutim loše je glavom šutirao. 

Pet minuta kasnije pokušali su igrači Sarajeva, Velkoski je ubacio u šesnaesterac domaćina, ali Kurdić je zakasnio na tu loptu. U 29. minuti ponovo je Makedonac zaprijetio kada je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, no lopta je otišla malo pored gola Brkića. Samo dvije minute kasnije, Zrinjski je mogao udvostučiti prednost. Stopostotnu šansu imao je Bilbija, ali se u ključnom momentu okliznuo. U 44. minuti Sarajevo je moglo do izjednačenja kada je Pidro ubacio sa lijeve strane, ali Ahmetović zatresao prečku Zrinjskog, pa se tako na odmor otišlo s minimalnim vodstvom domaćina.

U uvodnim  minutama drugog dijela Pod Bijelim brijegom se ništa značajno nije dešavalo. U 49. minuti Todorović je okušao šut, ali je Kovačević bio siguran. U 59. minuti Barišić je u kaznenom prostoru srušio Ahmetovića, a sudija Vladimir Bjelica pokazao na penal. Precizan s bijele tačke u 61. minuti bio je Krste Velkoski za izjednačenje.

Zrinjski je nakon primljnog gola krenuo agresivnije, ali je Kovačević odolijevao napadima. I u jeku napada domaćih gosti su stigli do potpunog preokreta. Velkoski je ubacio iz kornera, golman domaćih Brkić katastrofalno je reagovao, a njegovu grešku iskoristio je snalažljivi Adukor koji je loptu poslao u mrežu za 1:2.

Devet minuta kasnije, dogodio se vrlo bitan detalj. Bjelica je dosudio itekako diskutabilan penal za Zrinjski. Apsolutno smo sigurni da kaznenog udarca nije ni bilo. Uprkos protestima gostiju, siguran s bijele tačke bio je Bilbija koji je pogodio za 2.2. Sporni detalj pogledajte u nastavku:

Sarajevo je moglo do sva tri boda u 87. minuti kada je Adukor imao novu veliku priliku, ali je loptu nakon udarca glavom poslao pored same stative gola Zrinjskog, te je na kraju ostalo 2:2. Bordo tim je tako ostao na plus pet ispred najvećeg rivala. Sarajevo će u narednom kolu na Koševu dočekati ekipu Zvijezde 09, dok će Zrinjski put Tuzle gdje će odmjeriti snage s Tuzla Cityjem.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti