10. 11. 2018 - 18:03
Cardiff i Newcastle upisali tek po drugi trijumf, Leicesteru...
907
Shares
Cardiff i Newcastle upisali tek po drugi trijumf, Leicesteru samo bod kod kuće

PREMIERSHIP

Cardiff i Newcastle upisali tek po drugi trijumf, Leicesteru samo bod kod kuće

Sport.ba
10. 11. 2018 - 18:03
0
Shares

Fudbaleri Cardiffa pobijedili su danas na svom terenu Brighton sa 2:1 u prvoj utakmici 12. kola engleske Premiershipa.

Brighton je odlično počeo utakmicu i poveo golom Lewisa Dunka u četvrtom minutu na asistenciju Solomona Marcha.

Cardiff je preko Calluma Patersona uspio da dođe do izjednačenja u 28. minutu, a šest minuta kasnije vezista Brightona Dale Stephens dobio je direktan crveni karton zbog zaustavljanja kontre rivala.

Cardiff je u nastavku susreta imao potpunu kontrolu, ali je tek u 90. minutu uspio da dođe do gola i to preko Sola Bambe. Velškoj ekipi ovo je druga pobjeda u Premiershipu. 

U terminu od 16:00 sati odigrana su četiri duela, a čak tri su okončana remijem. Jedinu pobjedu ostvario je Newcastle, koji je s 2:1 pobijedio Bournemouth našeg Asmira Begovića. Rondon je bio junak čete Rafe Beniteza jer je mrežu bh. reprezentativca pogađao u 7. i 40. minuti. Počasni pogodak postigao je Lerma duboko u nadoknadi prvog dijela.

Ipak, utakmicu je obilježila teška povreda gostujućeg nogometaša Smitha koji je u 30. minuti na nosilima napustio teren. 

Susreti Huddersfielda i West Hama, te Southamptona i Watforda završeni su rezultatom 1:1. Mreže su mirovale u duelu Leicestera i Burnleyja. Od 18:30 sati u londonskom derbiju sastaju se Crystal Palace i Tottenham.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti