10. 11. 2018 - 15:35
LEGENDARNI ŠVICARAC: Samo sam se dva puta razočarao
907
Shares
LEGENDARNI ŠVICARAC: Samo sam se dva puta razočarao

ATP MASTERS LONDON

LEGENDARNI ŠVICARAC: Samo sam se dva puta razočarao

Sport.ba
10. 11. 2018 - 15:35
0
Shares

Švajcarac Roger Federer zadovoljan je rezultatima koje je ostvario ove sezone, ali je priznao da je mogao bolje na Vimbldonu i US Openu.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena godinu je počeo osvajanjem 20. Grand Slam titule na Ausralian Openu. Potom se titulama radovao u Roterdamu, Štutgartu i Bazelu. U međuvremenu je propustio kompletnu sezonu na šljaci.

Na Vimbldonu je poražen u četvrtfinalu, dok je sa US Opena ispao u četvrtom kolu.

federer2


"Osvojio sam Grea Slam, moram da budem zadovoljan sezonom. Igrao sam dobro. Možda Wimbledone i US Open nisu završeni na način na koji sam želio, ali to su jedina dva razočaranja. Osvojio sam mnogo turnira, ponovo sam odlično odigrao Australian Open. Nisam se povređivao, stvarno sam zadovoljan", rekao je trenutno treći teniser sveta.

Federer je rekorder Završnog mastersa sa šest osvojenih titula, a u Londonu će pokušati da osvoji 100. titulu u karijeri.

"Volim ovaj turnir i radujem mu se još od kad sam se prvi put kvalifikovao 2002. godine. Nadam se dobrom rezultatu." Švajcarac će u grupi u O2 Areni igrati protiv Keija Nišikorija, Dominika Tima i Kevina Andersona.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti