10. 11. 2018 - 15:03
PEREZ KRENUO PO 'NOVOG VINICIJUSA': Real dovodi južnoameričko...
907
Shares
PEREZ KRENUO PO 'NOVOG VINICIJUSA': Real dovodi južnoameričko 'čudo od djeteta', sad je jasno da Modrić ODLAZI

ŠPANSKI MEDIJI TVRDE

PEREZ KRENUO PO 'NOVOG VINICIJUSA': Real dovodi južnoameričko 'čudo od djeteta', sad je jasno da Modrić ODLAZI

Sprot.ba
10. 11. 2018 - 15:03
0
Shares

Real Madrid je blizu dovođenja 20-godišnjeg Exequilea Palaciosa iz River Platea, pišu španski mediji. Predsjednik argentinskog kluba Rodolfo D'Onofrio potvrdio je da će pregovori s Realom započeti nakon finala Cope Libertadores, u kojem se River prvi put u historiji susreće s najvećim rivalima Bocom Juniors. 

exequiel-palacios1

Prva utakmica na rasporedu je večeras na "La Bomboneri", dok je revanš dvije sedmice kasnije na "El Monumentalu". Upravo je Palacios jedan od najzaslužnijih što će se Superclasico igrati u finalu najprestižnijeg južnoameričkog klupskog natjecanja – bio je jedan od najistaknutijih igrača na Riverovu putu do finala, a dobrim igrama privukao je pažnju evropskih velikana.

exequiel-palacios2

Palacios je centralni veznjak koristan u oba smjera, krase ga dobro postavljanje, dodavanja, kontroliranje tempa igre i dobar udarac. Tvrdi kako mu je igrački uzor Toni Kroos, koji će mu uskoro vjerovatno postati saigrač. Ovo ujedno znači i to da se avantura Luke Modrića u Madridu zaista bliži kraju...

toni-kroos

Real bi Riveru trebao isplatiti 20 miliona eura, a očekuje se da će posao biti gotov ubrzo nakon finala Cope. No upitno je kada će Palacios stići u Madrid – postoji mogućnost da ostane u Buenos Airesu do ljeta. Real je na sličan način doveo Viniciusa Juniora, a već je zakaparen još jedan mladi Brazilac Rodrygo, koji će stići na ljeto 2019. godine.

vinicius

exequiel-palacios3

exequiel-palacios4

exequiel-palacios-river-villa-dalmine-copa-argentina-2018-1fvgkyd6yc9e010h6mr2f1ztm3

palacios-2-e1540471302311

(Sport.ba)

Učitaj još novosti