09. 11. 2018 - 17:56
Edin Džeko dao intervju za UEFA-u! "Plasman na Evropsko...
907
Shares
Edin Džeko dao intervju za UEFA-u!

DIJAMANT O EVROPSKOM PRVENSTVU, LIGI NACIJA, PROSINEČKOM

Edin Džeko dao intervju za UEFA-u! "Plasman na Evropsko prvenstvo bi bio velika stvar za reprezentaciju, ali..."

Sport.ba
09. 11. 2018 - 17:56
0
Shares

Edin Džeko, nogometni reprezentivac Bosne i Hercegovine, govoreći o Ligi nacija, rekao je da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) donijela pravu odluku pokrenuvši ovu ligu koji ima taj takmičarski duh.  

U intervjuu za UEFA-u napadač i kapiten bh. reprezentacije govori da je Liga nacija dobra i iz razloga što se kroz nju može plasirati na Evropsko prvenstvo te da je odlična zamjena za prijateljske utakmice.

dzeko

"Ako me pitate za Ligu nacija, mišljenja sam da je UEFA donijela pravu odluku da napravi ligu koja ima takmičarski duh i koja na kraju može donijeti Evropsko prvenstvo, u slučaju da neko to ne ostvari kroz kvalifikacije. Mnogo je bolje da su ekipe mnogo motiviranije nego li je to slučaj s prijateljskim susretima. Što se mene tiče, velika je razlika igrati prijateljske i utakmice Lige nacija", kaže Džeko.

dzeko2

Rekao je i da je jedan od ciljeva naše reprezentacije plasman u A diviziju Lige nacija, gdje bi u narednom izdanju igrala protiv najjačih evropskih reprezentacija. Prema Džekinom mišljenju, trenutno su tri reprezentacije dominatne na evropskom kontinentu.

"Španija je reprezentacija koja je uvijek u vrhu, bez obzira na to što nisu imali dobro Svjetsko prvenstvo. Također, tu je i Njemačka, koja je velesila i može uvijek napraviti tri ili četiri reprezentacije. Mislim da su te reprezentacije, uz naravno Francusku koja je prvak svijeta, u ovom momentu najbolje u Evropi", smatra naš as.

dzeko4

Dodao je da bi eventualni plasman BiH na Evropsko prvenstvo 2020. godine bio velika stvar i za reprezentaciju, ali i za državu.

"S obzirom na to da bi nam to bilo prvo evropsko takmičenje, sigurno bi to bila velika stvar za reprezentaciju i za BiH. Naime, nogomet posljednjih godina donosi dosta dobrog našoj državi, odnosno pravi pozitivan imidž o njoj", naglašava Džeko.

edin-dzeko

Kompletan razgovor s Dijamantom možete pogledati u videoprilogu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti