09. 11. 2018 - 16:13
KADA POGLEDATE OVU LISTU IGRAČA SVE ĆE VAM BITI JASNO! Igrači...
907
Shares
KADA POGLEDATE OVU LISTU IGRAČA SVE ĆE VAM BITI JASNO! Igrači Monaca vrijedni 150 miliona eura koji su trenutno ozlijeđeni!

PRUŽAJU JAKO LOŠE PARTIJE OVE SEZONE

KADA POGLEDATE OVU LISTU IGRAČA SVE ĆE VAM BITI JASNO! Igrači Monaca vrijedni 150 miliona eura koji su trenutno ozlijeđeni!

Sport.ba
09. 11. 2018 - 16:13
0
Shares

Fudbaleri Monaca definitivno su najveće razočaranje ove sezone.

U francuskom prvenstvu drže pretposljednju poziciju sa osvojenih samo sedam bodova, koliko ima i posljednji Gunigamp. U Ligi prvaka su potpuno podbacili, a novim porazom ove sedmice u 4. kolu od Club Bruggea (0:4) izgubili su sve šanse za prolaz dalje.

thierry-henry-monaco

Međutim, razlog zašto je ekipa novog trenera Thierrya Henrya, koji je zamijenio Leonarda Jardima, tako očajna jesu – između ostalog – ozljede. Lanjski doprvak u ovom trenutku ima čak 14 igrača koji su van pogona. Da stvar bude gora, ovaj vikend ih očekuje meč protiv Paris Saint-Germaina.

Jedna od najbitnijih karika kluba posljednjih sezona bio je donedavni reprezentativac Hrvatske, Danijel Subašić, koji je ove sezone odigrao samo jedno poluvrijeme. Nakon oporavka od ozljede koju je vukao od Svjetskog prvenstva, Subašić se ozlijedio u prvoj utakmici po povratku te još nije spreman za najveće napore.

danijel-subasic

Uz Subašića, od ozljeda se još oporavljaju stoper Andrea Raggi te mladi Willem Geubbels koji je ovo ljeto stigao iz Lyona. U procesu oporavka su, također, lijevi bek Julien Serrano, tinejdžerska nada Pietro Pellegri i jedan od najvažnijih igrača u ekipi, Rony Lopes.

jovetic

Tu je još i napadač Stevan Jovetić, a 'svježe' ozlijeđeni su Kamil Glik i Moussa Sylla koji su zaigrali protiv belgijskog prvaka ranije ove sedmice. Poljak je morao napustiti utakmicu zbog desnog aduktora, dok je mladi Francuz osjetio zatezanje u lijevom listu.

kamil-glik

Lista je poduža, tek smo prošli polovicu. Na listi ozlijeđenih našao se i Kevin N'Doram koji je polako počeo trenirati, ali vrlo vjerojatno neće biti u sastavu za derbi s pariškim klubom. Jean-Eudes Aholou operisao je lijevo stopalo i bit će 'out' narednih 6 sedmica.

Adama Traore ozlijedio je mišić lijevog bedra, dok je Almamy Toure sa desnog boka dobio longetu kojom 'liječi' tetivu. I za kraj, Aleksandr Golovin je van pogon i u procesu je oporavka.

golovin

Postava Monaca i cijena igrača u eurima prema Transfermarktu:

Danijel Subašić – 4.5 miliona

Kamil Glik – 15 miliona

Andrea Raggi – 500 hiljada

Julien Serrano – 2 miliona

Almamy Toure – 8 miliona

Aleksandr Golovin - 30 miliona

Adama Traore - 6.3 miliona

Rony Lopes – 28 miliona

Willem Geubbels – 12 miliona

Stevan Jovetić – 14 miliona

Mousa Sylla – 5 miliona

Pietro Pellegri – 8 miliona

Kevin N'Doram – 6 miliona

Jean–Eudes Aholou – 10 miliona

UKUPNO: 149.3 miliona eura

(Sport.ba)

Učitaj još novosti