09. 11. 2018 - 12:12
TONY BELLEW: "Ugasit ću mu svjetlo kao niko do sada."
907
Shares
TONY BELLEW:

LAKOTEŠKA KATEGORIAJ

TONY BELLEW: "Ugasit ću mu svjetlo kao niko do sada."

Sport.ba
09. 11. 2018 - 12:12
0
Shares

Boksački meč godine na rasporedu je za samo dva dana. Sva četiri svjetska pojasa lakoteške kategorije ulog su u subotnjoj borbi između prvaka Oleksandra Usyka i izazivača Tonyja Bellewa. Ukrajinac ne zna za poraz, a Britanac mu poručuje: "Potrebna mi je samo sekunda."

Apsolutni kralj kategorije i svi njegovi pojasevi. Oleksandr Usyk za poraz još uvijek ne zna, ali liverpulski razbojnik Tony Bellew mu poručuje – doznat će ubrzo.

"Mogu mu ugasiti svjetlo u jednoj sekundi. I ne zanima me što on kaže, što njegov stožer kaže, što bilo ko kaže. Imam tu sposobnost od svoje 12. godine. Naučio sam je u školi i imam je i kao odrasla osoba. Mogu ljudima ugasiti svjetlo za treptaj oka. Nikada mu to niko nije napravio, ali moglo bi mu se dogoditi u subotu. Naći ću načina", rekao je izazivač Tony Bellew.

Da Bellew ne prijeti u prazno najbolje zna legendarni David Haye kojem je Bellew dva puta ugasio svjetlo, i to sa stilom. Bellew je sve to napravio u teškoj kategoriji, a sada će se spustiti kategoriju ispod i pokušati postati neprikosnoveni prvak lako-teške.

"On je jako opasan. Pogledajte ga. On je moje visine, moje težine. Pogledajte mu oči, one su mu ljutite", rekao je Oleksandr Usyk uoči borbe.

usyk

Borba je to koja definitivno ulazi u historiju. Bivša filmska zvijezda Tony Bellew, nakon ovog meča najavio je odlazak u penziju. Oleksandr Usyk najavio prelazak u tešku kategoriju i napad na šampiona Anthonyja Joshuu. Samo jedan to će napraviti kao prvak.

"Ovo je najbogatija borba koju je lako-teška kategorija ikada vidjela. I znate tko je to omogućio? Ja! On donosi pojaseve, ja donosim novac. Nemojte to nikada zaboraviti", rekao je Bellew.

bellew-2

Najveću borbu 2018. godine, borbu za apsolutnog vladara i za sve pojaseve kategorije održat će se u subotu u 23:00.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti