09. 11. 2018 - 10:50
AMA BAŠ SVI U NEVJERICI, ŠTA SE DOGAĐA S RONALDOM: Je li ovo...
907
Shares
AMA BAŠ SVI U NEVJERICI, ŠTA SE DOGAĐA S RONALDOM: Je li ovo bojkot ili nešto sasvim drugo?!

OPET GA NEMA U REPREZENTACIJI

AMA BAŠ SVI U NEVJERICI, ŠTA SE DOGAĐA S RONALDOM: Je li ovo bojkot ili nešto sasvim drugo?!

Sport.ba
09. 11. 2018 - 10:50
0
Shares

Bojkot ili nešto drugo? Cristiana Ronalda opet nema na popisu izbornika Fernanda Santosa. Cristiana Ronalda nema u portugalskoj reprezentacije još od kraja SP-a u Rusiji kada je Portugal ispao od Urugvaja u osmini finala. Nagađalo se da je odlučio uzeti odmor od reprezentacije kako bi se što prije prilagodio životu u Italiji i stilu igre Juventusa. Neki pak smatraju da je Cristiano odlučio bojkotirati Uefinu Ligu nacija jer je znao da mu neće dati nagradu 'The Best' za najboljeg igrača svijeta.

Ipak, Portugalci su očekivali da će se odazvati reprezentaciji u odlučujućim susretima s Italijom i Poljskom, ali to nije učinio. Portugal u Milanu 17. novembra igra protiv Italije, a tri dana kasnije kod kuće protiv Poljske, ali će biti lišeni pomoći napadača Juventusa.

ronaldo-trbusnjaci

U reprezentaciji Argentine od SP-a u Rusiji nema ni njegovog velikog sportskog rivala Lea Messija. Znači li to kraj reprezentativnih karijera ovog dvojca, ili će se ipak vratiti za neke bitnije susrete, ostaje za vidjeti.

Popis Portugala
Golmani: Beto (Göztepe), Claudio Ramos (Tondela), Rui Patricio (Wolverhampton)

patricio

Odbranai: Cedric Soares (Southampton), Joao Cancelo (Juventus), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Luis Neto (Zenit St. Petersburg), Mario Rui (Napoli), Jose Fonte (Lille), Pepe (Bešiktaš), Ruben Dias (Benfica)

pepe-portugal

Vezni red: Bruno Fernandes (Sporting Lisabon), Danilo Pereira (Porto), Andre Gomes (Everton), Pizzi (Benfica), Renato Sanches (Bayern), Ruben Neves (Wolverhampton), Joao Mario (Inter), William Carvalho (Real Betis)

joao-mario-cropped-4x7xitujd0mz1ip7xj5b4bpyj

Napad: Andre Silva (Sevilla), Bernardo Silva (Manchester City), Bruma (RB Leipzig), Eder (Lokomotiv Moskva), Goncalo Guedes (Valencia), Rafa Silva (Benfica).

adrien-silva

(Sport.ba)

Učitaj još novosti